VIDEO Uskoro starta prvi Malinska Outdoor Weekend s više od 1000 sudionika, evo što se sve sprema

Malinska ima idealnu mikroklimu koja dozvoljava boravak na otvorenom i outdoor aktivnosti duboko u posezoni, uz prirodne ljepote koje pružaju savršenu podlogu za upravo ovakva sportska i outdoor događanja

Više od tisuću natjecatelja sudjelovat će sljedećeg tjedna, od 11. do 13. studenog, na najvećem sportskom događaju u Malinskoj – premijernom izdanju Malinska Outdoor Weekenda. Kako su pojasnili organizatori na press konferenciji održanoj u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, prvi MOW nasljednik je ranijih, uspješnih sportskih manifestacija održanih u Malinskoj, a ovaj objedinjeni sportski spektakl obuhvatit će tako trail, biciklizam, nordijsko hodanje i pješačenje. Osim samih aktivnosti, za sve sudionike bit će organiziran popratni program, okrijepa i ručak te zanimljiva predavanja.

Upravo ovakva događanja sjajna su prilika za promociju ne samo Malinske, nego i čitavog otoka Krka te mogu biti na ponos Općine, istaknuo je načelnik Robert Anton-Kraljić, dok je direktor TZO Malinska Daniel Manzoni pojasnio da je ovo ujedno prilika i za predstavljanje Krk Outdoora, nove brand komunikacijske strategije otoka. I otok Krk, ali i Malinska, imaju idealnu mikroklimu koja dozvoljava boravak na otvorenom i outdoor aktivnosti duboko u posezoni, uz prirodne ljepote koje pružaju savršenu podlogu za upravo ovakva sportska i outdoor događanja.

Kako najavljuju organizatori, manifestacija započinje u petak 11. studenog u 17 sati, podjelom startnih brojeva i natjecateljskih paketa za utrku Malinska Trail 2022. Već u 20 sati, u hotelu Malin održat će se prvo od dva multimedijalna predavanja, “Iceland bike adventure”, na kojem će Ivan Vranjić, Dario Rocco i Elvir Sulić podijeliti utiske s avanturističkog putovanja biciklima po Islandu. Ulaz na predavanje je slobodan.

U subotu 12. studenog u 8:45 sati započinje okupljanje sudionika Malinska hikea. U 9 sati startat će trail utrka, a neposredno nakon toga kreće i pješačka hike tura. U 18 sati u hotelu Malin, multimedijalno predavanje “Sedam vrhova” održat će najpoznatiji hrvatski alpinist i putopisac, Stipe Božić. I ulaz na ovo predavanje je slobodan.

Nedjelja 13. studenog rezervirana je za Malinska bike biciklističku turu, čiji sudionici će se početi okupljati od 9:30 sati. Start je točno u 10 sati, a istovremeno starta i okupljanje ljubitelja nordijskog hodanja, koji će u 11 sati krenuti na turu “Korakom do zdravlja”.

U centru Malinske djecu, mlade i sve želje avanturizma na dva kotača dočekat će i Kids bike park, odnosno poligon za djecu.

Kompletan program, prijave i sve dodatne informacije o ovoj bogatoj sportskoj manifestaciji dostupne su i na službenoj stranici MOW stranici, OVDJE.

 

error: Content is protected !!