VIDEO INTERVIEW Igor Rulj: 4 islands je jedina utrka na svijetu koja starta s trajekta. Drago nam je što smo opet u Baški

Nakon Baške odnosno otoka Krka, do 24. travnja biciklisti će voziti i po Rabu, Cresu i Lošinju, sve uz maksimalne epidemiološke mjere i oprez.

U Baški je danas startala utrka 4 Islands MTB stage race u sklopu koje će tijekom sljedeća četiri dana najbolji svjetski profesionalni i rekreativni MTB vozači prijeći četiri kvarnerska otoka, 270 kilometara staze i preko 6000 metara ukupnog visinskog uspona.

 Utrka 4 Islands boduje se po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu UCI i spada u visoku kategoriju S1 utrke, što znači da će njezini natjecatelji svojim nacionalnim timovima prikupljati bodove za nastup na Olimpijskim igrama.

U Baški se tako ovoga tjedna okupilo više od 200 vrhunskih biciklista, mahom s područja Europe, koji su danas odradili kratku dionicu – prolog, dok “pravi” start kreće sutra. Nakon Baške odnosno otoka Krka, do 24. travnja biciklisti će voziti i po Rabu, Cresu i Lošinju, sve uz maksimalne epidemiološke mjere i oprez.

4 Islands MTB stage race jedina je utrka na svijetu na kojoj se starta direktno iz trajekta, a sve o njenim posebnostima, specifičnostima u ovoj izazovnoj godini i stazama koje čekaju vrhunske svjetske bicikliste u video intervjuu otkrio nam je Igor Rulj, direktor utrke.

error: Content is protected !!