VIDEO Centar maritimne baštine u Malinskoj poprima prepoznatljive konture. Pogledajte kako će izgledati

Po završetku, u Centru će uz izložbeno-interpretacijske sadržaje svoje mjesto dobiti i klupske prostorije lokalnih ribolovaca i jedriličara.

10 milijuna kuna vrijedan Interpretacijski centar maritimne baštine koji je lani počeo nicati u Malinskoj ovih dana poprima prepoznatljive konture. U nastavku postojećeg parka, kao prirodan produžetak prema ranije uređenom trgu i rivi, projekt studija NFO predviđa da će novi centar biti idealno mjesto za sve zaljubljenike u more, u skladu sa stoljetnom tradicijom mjesta.

Već u ovoj fazi gradnje može se vidjeti da će se po završetku park nastaviti na zgradi Centra formirajući njen krov, koji u isto vrijeme ostaje parkovna ploha s vidikovcem i mediteranskim vrtom. Ostakljenim pročeljem dominirat će već vidljivi drveni “V” stupovi te bez sumnje zanimljivi postav Interpretacijskog centra.

Po završetku, u Centru će uz izložbeno-interpretacijske sadržaje svoje mjesto dobiti i klupske prostorije lokalnih ribolovaca i jedriličara. Brojna događanja očekuju se i ispred Centra pa čak i na morskom dijelu, i sve to, bude li sve po planu, već do ljeta ove godine.

Kako će izgledati, pogledajte u video prilogu.

error: Content is protected !!