VIDEO Ana Rucner pred punim gledalištem otvorila Klasiku na Mirinama

U nastavku programa “Klasika na Mirinama”, gledatelje večeras čeka i nezaboravan nastup Zagrebačkog kvarteta

U jedinstvenom ambijentu, unutar stoljenih zidina antičke bazilike, sinoć je prvim koncertom otvoren već tradicionalni festival “Klasika na Mirinama”. Čast da prvi ove sezone stanu na pozornicu pod zvijezdama pripala je poznatoj domaćoj violončelistici Ani Rucner i pijanistu Mateju Meštroviću. Publiku, koja je gotovo do posljednjeg mjesta ispunila gledalište, počastili su romantičnim koncertom primjerenim ugođaju i ambijentu, a osim u ulozi violončelistice, gledatelji su dobili priliku i čuti kako to zvuči kada se Ana Rucner susretne s mikrofonom. O dojmovima možda najbolje svjedoči dugotrajan pljesak, koji je ovaj skladan izvođački dvojac dozvao i na bis.

U nastavku programa “Klasika na Mirinama”, gledatelje večeras čeka i nezaboravan nastup Zagrebačkog kvarteta. Ovaj klasični četverac nagrađivanih umjetnika osnovan je kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni davne 1919. godine. Ansambl je rano formirao koncept svojih programa koje čini široki repertoarni raspon, od klasike, Haydna, Mozarta, Beethovena, Brahmsa, i tzv. željeznog kvartetskog repertoara, do suvremenih autora s posebnim naglaskom na hrvatsko stvaralaštvo. Od sezone 2017./2018., uz  Davora Philipsa, Hrvoja Philipsa i Martina Jordana, kao prvi violinist muzicira Martin Krpan.

Ulaznice su besplatne, a zbog ograničenog broja od maksimalnih 100 gledatelja, mogu se rezervirati i podignuti unaprijed u uredima Turističke zajednice općine Omišalj, svaki dan izuzev nedjelje, od 08.00-20.00 sati.

error: Content is protected !!