[FOTOGALERIJA] CRO Race: Ovo su kadrovi s otoka Krka koji će obići milijardu svjetskih kućanstava

Opseg prijenosa obuhvaća ukupno više od milijardu kućanstava. Pored toga, CRO Race prati i 13 specijaliziranih YouTube kanala, kao i četiri prestižne novinske agencije: Reuters, EUROVISION, SNTV i AFPTV

Slovenac Matej Mohorič, član Bahrain Victoriousa odnio je pobjedu u četvrtoj etapi CRO Race utrke, koja je ovoga petka uz veliku podršku Krčana i brojnih gostiju “protutnjala” otokom Krkom. Amerikanac Magnus Sheffield na cilj u Labinu stigao je drugi, a Venezuelanac Orluis Alberto Aular u cilj je ušao treći.

Zahvaljujući osmom izdanju CRO Racea Hrvatska je ponovno postala epicentar uzbuđenja za ljubitelje biciklizma, profesionalne i rekreativne, a Krk se ovoga puta našao u centru pažnje kao jedini “otočni start”, dok su atraktivne vizure sa Zlatnog otoka obišle svijet kroz video priloge, live prijenos i fotografije brojnih medija koji neizostavno prate najjača biciklistička imena svijeta.

“Unatoč svom sportskom značaju, CRO Race nije jedino i isključivo sportski događaj. Svojim opsegom i međunarodnom reputacijom CRO Race u ulozi sportskog ambasadora i aktivnog promotora predstavlja Hrvatsku kao jednu od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija. Prolazeći svakodnevnim životnim koridorima, pritom spajajući priobalje s kontinentom, CRO Race Hrvatsku iz godine u godinu pretvara u senzacionalnu sportsku arenu koja svijetu s ponosom otkriva svoje zanosne atribute. Obuhvaćajući široki raspon destinacija, odnosno gradova domaćina koji ugošćuju startove i ciljeve pojedinih etapa, CRO Race je i konceptualno zamišljen da svakim sljedećim izdanjem u priču uvede i neke nove lokalitete. Tomu svakako pridonosi i činjenica da su i natjecatelji i posjetitelji prepoznali Hrvatsku kao izvrsnog domaćina koji može ponuditi atraktivan cjelogodišnji sadržaj, bilo da govorimo o cikloturizmu ili nekoj drugoj preferenciji u kontekstu aktivnog odmora.

photo Luis Angel Gomez/SprintCyclingAgency©2023

S obzirom na to da je ipak riječ o živom projektu koji kao takav, testirajući svoje vlastite granice, neumorno podiže ljestvicu kvalitete, o veličini i značaju CRO Racea za promociju Hrvatske u svijetu najbolje govore podaci o njegovoj globalnoj vidljivosti. Zahvaljujući 75 nositelja televizijskih prava (u odnosu na 60 prošle godine), tijekom 2023. godine utrka će u izravnom prijenosu biti emitirana u 130 zemalja na šest kontinenata (Europa, Sjeverna i Južna Amerika, Azija, Afrika i Australija), a u još 60 zemalja bit će dostupni sažeci s najzanimljivijim trenucima svake etape. Tako će opseg prijenosa obuhvatiti više od milijardu kućanstava. Pored toga, CRO Race će popratiti i 13 specijaliziranih YouTube kanala, kao i četiri prestižne novinske agencije: Reuters, EUROVISION, SNTV i AFPTV. U sklopu prijenosa ujedno će biti prikazano i 80 interesnih točaka, odnosno 80 reprezentativnih prirodnih i kulturno-povijesnih motiva putem kojih će se predstaviti destinacijski partneri. Afinitet prema prezentaciji sportske izvrsnosti u kombinaciji s pitoresknim rutama čine utrku zanimljivu ne samo za natjecatelje, već i za gledatelje kojima se na takav način može približiti Hrvatsku”, stoji u press materijalu organizatora.

„Karakter CRO Racea od početka nije bio samo sportski. Promišljali smo ga i organizirali kao puno širi projekt i nastojali mu dati dodanu vrijednost u svim segmentima koji se s ovim događanjem mogu povezati. Na tom putu priključili su nam se brojni partneri koji su prepoznali potencijale i snagu CRO Racea. Danas vidimo vrlo opipljive rezultate održavanja ovakvog događanja i njegovog doprinosa promidžbi lokalnih sredina na globalnoj razini. Preko CRO Racea briljantni kadrovi iz cijele Hrvatske postali su dostupni za preko milijardu svjetskih kućanstava, čime se CRO Race pozicionirao kao projekt od strateške važnosti za promociju Hrvatske kao top turističke destinacije. Nama kao organizatorima ogromno je zadovoljstvo vidjeti kolike razmjere je postigao projekt koji je krenuo iz srca i vjerujemo da će kao takav svoju podršku i dalje pronalaziti na svim razinama“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Kadrove s otoka Krka donosimo u fotogaleriji u nastavku.

Foto: Borut Brozović, Fran Karabaić, TZ Punat, Vladimir Kalinić, Sport-IT, Luis Gomez/Sprint Cycling Agency

error: Content is protected !!