Večera za 5 na Krku: Jana je goste odvela u Gabonjin na vege večeru, a večeras kuha Jelena iz Šila

Ovotjedno kuhanje i druženje u „Večeri za 5 na selu“ na Krku otvorila je buduća doktorica znanosti, 44-godišnja Jana, koja je ostale kandidate ugostiti u malom pitoresknom selu Gabonjin.

Janin se jelovnik sastojao od predjela Kasnoljetna juha, glavnog jela Zapečeni pomidori i deserta Sirova torta, a kad su vidjeli da neće biti mesa, neki su se kandidati malo uplašili da će ostati gladni. „Dosta skeptična večera“, komentirala je Mirjana, a Ivan dodao: „Izgleda mi kao dijetni meni tako da ću ja poslije ove večere – na još jednu večeru!“

Nakon kratkog upoznavanja u kombiju, Jelena, Mirjana, Bojan i Ivan krenuli su prema prvoj domaćici. Jana je za goste pripremila aperitive: bisku, glog i kurkumu. „Mislim da su svi imali tremu tako da Janina nije puno odskakala“, iskren je bio Bojan, a potom su svi nazdravili. „Rakija od kurkume bila je izvrsna“, rekla je Jelena.

Domaćica je odlučila večeru poslužiti na terasi, gdje inače organizira obiteljska druženja. „Bilo mi je neudobno“, rekla je Mirjana, a Jelena dodala: „Ja sam sjedila u nekoj rupi i bilo mi je jako neudobno i očekivala sam svečaniji stol.“ Jana je uskoro poslužila predjelo – juhu od povrća s heljdom. „Bilo mi je iznenađujuće dobro“, rekla je Mirjana kad je kušala juhu, no Ivanu je bilo malo bljutavo. „Nije bilo nikako začinjeno“, nadovezala se Jelena i objasnila kako su oni zato dodali čili.

Dlaka u salati pokvarila dojam

Za glavno jelo posluženi su zapečeni pomidori punjeni basmati rižom, tikvicama, shiitake gljivama i lisičarkama. „Zvuči mi jako ukusno i primamljivo i htio sam to što prije probati“, rekao je Bojan, kojem se kasnije svidio i okus. „Ja sam najgore prošao zato što nisam ručao zbog ove večere“, u šali je komentirao Ivan, koji nije bio oduševljen jelom, baš kao ni Jelena. „Za jednu gala, lijepu večeru, za mene je to bilo jeftino“, komentirala je, a nije bila sretna ni što je u salati našla dlaku!

Došao je red i na desert – sirovu tortu od mrkve, grožđica i lješnjaka. Torta je svima jako lijepo izgledala i jedva su čekali da je probaju. Jana im je ponudila i čajeve – jedan od konoplje i ruže dok je drugi bio kombinacija iz njezina vrta. „Nisam još nikad pila čaj od konoplje i bilo mi je zanimljivo“, rekla je Jelena, kojoj se jako svidjela i torta, baš kao i ostalim kandidatima. „Torta je izvanrednog okusa“, komentirala je Mirjana.

Tibetanske zdjele i gong bile su Janino iznenađenje, a potom su svi probali nešto odsvirati. „Bilo mi je prekrasno iznenađenje“, rekla je Mirjana, a Ivan dodao: „Bilo je potpuno neočekivano i super.“ Na ocjenjivanju je Bojan dao desetku zato što mu je sve bilo savršeno – i atmosfera i hrana, Mirjana je dala sedmicu jer joj nije bilo udobno za stolom, Jelena je dala peticu zato što je našla dlaku u glavnom jelu, a Ivan je dao sedmicu zbog malo mjesta i aranžmana.

Večeras ekipa gostuje u Šilu

Večeras, drugog dana ovotjedne ‘Večere za 5 na selu’ u kojoj se traži najbolja domaćica ili domaćin na otoku Krku, ekipa odlazi u Šilo, gdje će ih dočekati domaćica Jelena Lovrić.

Mali Jože, Veli Jože, Unuk Jože – imena su predjela, glavnog jela i deserta koje će danas pripremati Jelena, a goste su zbunila, ali i oduševila kreativna imena na njezinom jelovniku.

„Zanimljivi su nazivi, asociraju na Istru“, komentirali su redom gosti koji vjeruju u Jelenine kulinarske sposobnosti: „Očekujemo dobru večeru, ali vidjet ćemo što će biti…“

Hoće li Jelena oduševiti ostale natjecatelje i može li prestići Janu u bodovima – doznat ćemo večeras u 20 sati na RTL-u.

Izvor i foto: RTL
error: Content is protected !!