Umjetnička pisanica u središtu grada Krka kao šarena čestitka povodom Uskrsa

Uz pisanicu, na krčkoj Veloj placi postavljen je i novi photopoint, odnosno točka za fotografiranje.

Uz želju da se, u skladu s trenutnom situacijom, na prigodan način obilježili Uskrs te potakne blagdanski osjećaj i duh među građanima i posjetiteljima, u središtu grada Krka tradicionalno je postavljena velika umjetnička pisanica.

Ova simbolična uskrsna čestitka poklon je Grada Krka, Turističke zajednice Grada Krka i krčkog Komunalnog društva Vecla.

Pisanicu je oslikala krčka akademska slikarica Alma Dujmović, koja je inspiraciju pronašla ne samo u morskom plavetnilu i podmorskim motivima poput stiliziranih školjki i puževa, već i poznatom antičkom mozaiku s prikazom Tritona, iskoristivši u slikanju karakterističan motiv njegovog (crnim pločicama istkanog) repa.

Uz pisanicu, na krčkoj Veloj placi postavljen je i novi photopoint, odnosno točka za fotografiranje.

“Veliki okvir predstavlja idealno mjesto za stvaranje uspomena te će savršeno kadrirati vašu fotografiju s krčkim uskrsnim ukrasima. Na okviru ćete uočiti i službeni hashtag (oznaku) grada Krka, #VisitKrkCity, koji možete koristiti na svim vašim objavama iz grada Krka kako bi ih mi mogli podijeliti na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram”, ističe direktorica TZ-a Grada Krka Ivana Kovačić.

error: Content is protected !!