Uhvaćen još jedan suučesnik u slučaju krađe sa gradilišta u Malinskoj

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 22-godišnjak u svom domu na širem području Malinske sakrio otuđene predmete, od kojih je dio prodao, a dio zadržao

U nastavku kriminalističkog istraživanja krađe na području Malinske, policijski službenici Policijske postaje Krk uhitili su 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 22-godišnjak u svom domu na širem području Malinske sakrio otuđene predmete od kojih je dio prodao dvojici muškaraca, a dio je zadržao za sebe.

Počinjenim kaznenim djelom oštećene su tvrtke iz Zagreba i Čakovca za oko na oko 1700 eura. Dio otuđenih predmeta je oduzet od osoba kojima su prodani te će biti vraćeni vlasnicima.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Prethodno su, vezano za isti događaj, uhićena i dvojica mladića u dobi od 21 i 24 godine i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe stvari velike vrijednosti.

Sumnjiče se da su 1. svibnja tijekom noći provalili u kontejnere na gradilištu na području Malinske i otuđili veću količinu električnih instalacijskih kablova, nekoliko bušilica – štemerica i udarnih čekića, trimer za košnju trave i drugi razni alat.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tvrtke iz Zagreba i Čakovca za oko 36 400 eura. Dio otuđenih predmeta u vlasništvu jedne od tvrtki je pronađen i vraćen.

error: Content is protected !!