Udes na Krku: Sa 2,66 promila u krvi izazvao prometnu nesreću, vozač i putnik ozlijeđeni

U ovoj prometnoj nesreći spomenuti vozač i 36-godišnji putnik u vozilu su lakše ozlijeđeni, a nastala materijalna šteta je veća od 80.000 kuna.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 100 prometnih nesreća, od kojih je devet bilo težih, a 91 je bila lakša. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, devet je osoba teže, a 29 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 679.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je sedam pješaka, 38 stranih državljana i sedam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 258 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod pet do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo u dobi između 18. i 25. godina, a šest u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,66 g/kg izmjerena je 42-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, đakovačkih registracijskih oznaka, koji je na području otoka Krka u ranim jutarnjim satima 16. kolovoza izazvao prometnu nesreću. U ovoj prometnoj nesreći spomenuti vozač i 36-godišnji putnik u vozilu su lakše ozlijeđeni, a nastala materijalna šteta je veća od 80.000 kuna.

Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i prekršajno prijavljen temeljem Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!