“U svijetu likovnih umjetnika 4”: međunarodni e-Twinning projekt s nacionalnom oznakom kvalitete

“Radoičićeve vedre boje i njegovi primorski motivi bili su nam inspiracija za likovni prikaz našeg mjesta Baška kombiniranom likovnom tehnikom kolaž – papir/flomaster”, pojasnila je učiteljica Helena Karabaić

Drugu godinu za redom, Područna škola Baška sudjeluje u projektu “U svijetu likovnih umjetnika” čije su autorice učiteljice Nevenka Dimač i Sandra Vuk. 

U projektu su učenici imali priliku učiti o životu, djelu i radu poznatih svjetskih i domaćih umjetnika, a ove školske godine prvi razred Područne škole Baška upoznao se sa slikarskim rukopisom  riječkog umjetnika Vjekoslava Voje Radoičića. 

Osim njega, upoznali su i druge svjetske umjetnike kao što su Piet Mondrian,  Romero Britto,  Vasilij Kandinski  i EttaVee. Analizirajući djela pojedinih slikara učili su o likovnim tehnikama i sami stvarili svoja po uzoru na njih.

Uz Mondrianovu “Kompoziciju sa crvenom, žutom i plavom bojom”, učenici prvog razreda učili  su osnovne boje slikajući primorskog puža bačvaša. 

“Radoičićeve vedre boje i njegovi primorski motivi bili su nam inspiracija za likovni prikaz našeg mjesta Baška kombiniranom likovnom tehnikom kolaž – papir/flomaster”, pojasnila je učiteljica Helena Karabaić.

Stjecanjem znanja i vještina iz likovne umjetnosti, putem ovog projekta učenici su suvremenim metodama poučavanja razvijali sposobnost kreativnog izražavanja.  Analizirajući svoja likovna ostvarenja, učili su razvijati  sposobnost kritičkog mišljenja. 

Sve uspješne likovne radove malih Bašćana možete pogledati u videoprilogu:

error: Content is protected !!