U Rijeci ukrao koću, brod završio u Malinskoj, lopov u zatvoru

Istraživanjem je također utvrđeno kako je 38-godišnjak s broda bacio deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajačica. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen 38-godišnji hrvatski državljanin pod sumnjom u počinjenje krađe.

Riječ je o osobi koja je prije par dana, između 26. i 28. lipnja na riječkom lukobranu s namjerom ostvarenja protupravne imovinske koristi, otuđio i otplovio s ribarskim brodom tzv. „koćom”  marke „Calafuria“ u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Tijekom kriminalističkog istraživanja spomenuto plovilo i počinitelja je jučer pronašla posada policijskog broda Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka na moru u blizini mjesta Beli na otoku Cresu. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje, a brod je dotegljen u luku Malinska na otoku Krku te će biti vraćen vlasniku.

Istraživanjem je također utvrđeno kako je 38-godišnjak s broda bacio deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajačica. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela krađe, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!