U Puntu započela treća po redu ljetna škola hrvatskog jezika Croatian kids – Croki 2022.

Ove godine škola okuplja 21 polaznika u dobi od 8 do 13 godina podrijetlom iz Hrvatske, ali sa boravištem u Belgiji, Njemačkoj i Luxembourgu

U nedjelju 24.7. je u Puntu započela treća po redu ljetna škola hrvatskog jezika Croatian kids – Croki 2022 u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Bruxelles, kojim predsjeda Puntarka Nadia Manzoni, što je i razlog zašto se škola održava upravo na otoku Krku.

“Ove godine škola okuplja 21 polaznika u dobi od 8 do 13 godina podrijetlom iz Hrvatske, ali sa boravištem u Belgiji, Njemačkoj i Luxembourgu. Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Mališani su u Puntu od 24.7. do 29.7 u hostelu Kantun i pripremili smo im bogati program koji vode Nadia Manzoni i Dina Valković uz pomoć animatorica Tene Mufić, Lucije Bonifačić i Ivane Bonifačić”, pojašnjavaju organizatori.

Polaznici će u pet dana sudjelovati u bogatom programu koji dokazuje koliko puno toga otok Krk i okolica nude vezano za centralnu povijesnu temu Frankopana te pomorsku baštinu i očuvanje mora i okoliša. Uz dramske, novinarske i umjetničke radionice koje djeci pomažu u usavršavanju hrvatskog jezika, djeca će se upoznati sa srednjim vijekom na Kvarneru kroz posjete krčkom Frankopanskog kaštelu i Interpretativnom centru Frankopana u dvorcu Nova Kraljevica te oživjeti povijest kroz igrokaz o Frankopanima te simulaciju streličarenja.

Također će se pozabaviti temom bliskom životu na otoku a to je zaštita mora i okoliša,  brodogradnja  i maritimna baština posjetom institutu za biologiju mora MareMundi u Puntu, posjetom Centru pomorske baštine DubOAK u Malinskoj te susretom s projektom ‘Rokotok’ koji se odvija na Krku u isto vrijeme. Očekuje ih i bogat sportski-rekreativni sadržaj u nekoliko mjesta na otoku Krku te večernja škola glagoljice.

“Sve to okrunit ćemo priredbom i izložbom za roditelje u petak 29.9. u 14 sati u blagovaonici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u Puntu”, najavljuje Nadia Manzoni.

 

error: Content is protected !!