U novom-starom prostoru otvoren novouređeni krčki vrtić

Ovim je pothvatom matičnome vrtiću s 4 jasličkih i 8 vrtićkih grupa pridružen novoobnovljeni područni vrtić u Krku s 2 vrtićke skupine, a osim njih na području Grada egzistira i jedna vrtićka skupina u Vrhu.

Nakon punih jedanaest godina na istoj adresi, ali u obnovljenom i modernom ruhu, u srijedu  11. studenog 2020. ponovno će istim prostorima odzvanjati smijeh i veselje u bezbrižnoj dječjoj igri.

Na adresi Galija 36 u Krku otvoren je novi vrtić, odnosno prostor nekadašnjeg vrtića obnovljen je i opremljen za prijam dviju odgojnih skupina djece u godini pred polazak u školu. Kao što je javnosti već poznata činjenica, 50-ak predškolaca koji su do sada pohađali matični vrtić u Krku seli u novouređeni vrtić kojega samo dvorišna vrata dijele od učionice prvog razreda osnovne škole. Na taj će se način djeca vrlo prirodno i brzo priviknuti na novu sredinu koja ih ubrzo očekuje, a činjenica da je velika većina predškolaca zajedno „iselila“ u novi objekt zasigurno će pridonijeti stvaranju osjećaja zajedništva i pripadnosti kod djece.

Kako ističe ravnateljica vrtića Irena Žic-Orlić, preuređenje prostora, adaptacija i otvorenje vrtića u rekordno brzom roku rezultat je zajedničkog dogovora i kvalitetne suradnje s Osnivačem vrtića Gradom Krkom. Naime, nakon što je u srpnju zbog nedostatka prostora, odnosno popunjenosti kapaciteta, na listi čekanja ostao popriličan broj djece čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Krka, bila je više nego očita činjenica da se mora pronaći neko brzo rješenje kako bi se zadovoljile potrebe roditelja. Logično je bilo da prostor koji je u vlasništvu Grada Krka, a nekada je bio namjenski sagrađen dječji vrtić, ponovno zaživi u istoj funkciji. Ovim je pothvatom matičnome vrtiću s 4 jasličkih i 8 vrtićkih grupa pridružen novoobnovljeni područni vrtić u Krku s 2 vrtićke skupine, a osim njih na području Grada egzistira i jedna vrtićka skupina u Vrhu.

“Preseljenjem predškolaca u novi vrtić u matičnom je vrtiću istovremeno primljeno 30-ak djece jasličkog i mlađeg vrtićkog uzrasta koja će tijekom idućeg tjedna započeti s procesom adaptacije na vrtić odnosno jaslice. Potrebno je istaknuti kako je suradnja s roditeljima u čitavom procesu selidbe djece i prijema u nove odgojne skupine bila vrlo kvalitetna te im se i na ovaj način zahvaljujemo. Možda je najizazovniji zadatak vrtića koji nas još očekuje kvalitetno provesti razdoblje adaptacije jasličke djece na jaslice budući da epidemiološke mjere i preporuke od strane HZJZ  i MZO dozvoljavaju boravak roditelja u vrtiću svega 15 minuta. Međutim, kao što smo u rujnu 2020., kada su na snazi bile iste mjere, to odradili vrlo profesionalno i kvalitetno, sigurna sam da ćemo uz suradnju s roditeljima i ovu zadaću odraditi odgovorno na zadovoljstvo djece i roditelja.

S nadom da ćemo u što skorije vrijeme moći planirati više oblika suradnje s roditeljima, svoj djeci, korisnicima vrtića i djelatnicima želim svako dobro”, poručila je ravnateljica vrtića Irena Žic-Orlić.

error: Content is protected !!