U Krku se sljedećeg vikenda održava Robo trka na prstenac

Na natjecanju će sudjelovati oko 90 učenika osnovnih škola Istarske i Primorsko-goranske županije iz: Barbana, Pule, Pazina, Vrsara, Lupoglava, Kanfanara, Čavli Rijeke i domaćina, grada Krka

U subotu, 17. lipnja 2023. u gradu Krku, na Trgu krčkih glagoljaša u 10.00 sati održat će se utrka kup natjecanja „Robo trka na prstenac“ čiji su organizatori OŠ „Fran Krsto Frankopan“ i KIOK.

Na natjecanju će sudjelovati oko 90 učenika osnovnih škola Istarske i Primorsko-goranske županije iz: Barbana, Pule, Pazina, Vrsara, Lupoglava, Kanfanara, Čavli Rijeke i domaćina, grada Krka, koje su pripremali njihovi mentori, mahom učitelji tehničke kulture i informatike.

Sponzori ove utrke su Grad Krk i TZ Grada Krka.

Pravila natjecanja sastavljena su na osnovama drevne Trke na prstenac koja se tradicionalno održava u Barbanu, no umjesto konja, u trci se natječu roboti kojima se upravlja pomoću računala. Cilj natjecanja je popularizacija robotike i poticanje mladih na bavljenje tehnikom.

Finalna utrka održat će se u Barbanu u sklopu manifestacije Trka na prstenac koja će se održati trećeg vikenda u kolovozu. Pobjednik kupa osvojit će pokal.

OKVIRNI VREMENIK NATJECANJA

10:00 – okupljanje sudionika, osvježenje i priprema za prvu vožnju
10:45 – otvaranje natjecanja, predstavljanje ekipa, zajednička fotografija
11:00 – početak natjecanja, prva vožnja, ručno upravljanje
11:45 – druga vožnja, ručno upravljanje sa kamerom
12:30 – treća vožnja, poluatomatsko upravljanje
13:30 – ručak za sudionike natjecanja (pizza)
14:30 – obilazak grada Krka
15:20 – proglašenje pobjednika i podjela diploma, medalja i plaketa
16.00 – završetak natjecanja

error: Content is protected !!