U Krku se održava drugi dio edukacije Interpret Europe

Po završetku edukacije, od polaznika se očekuje kreiranje barem jedne nove interpretacijske ture za svaku destinaciju / turističku zajednicu s otoka Krka.

U Krku se tijekom ovoga petka i subote održava drugi dio edukacije Interpret Europe, koji je okupio polaznika s područja PGŽ-a. Tijekom posljednja dva dana edukacija se održava u hotelu Dražica te u Interpretacijskom centru povijesti pomorske baštine otoka Krka i Interpretacijskom centru Krk – Frankopanski kaštel.

Nakon sati vježbi i radionica te uspješno završenog zadatka sudionici će dobiti Certifikat izdan od Interpret Europe, a po završetku edukacije, od polaznika se očekuje kreiranje barem jedne nove interpretacijske ture za svaku destinaciju / turističku zajednicu s otoka Krka.

Interpret Europe je Međunarodno udruženje za interpretaciju baštine. Udruga je osnovana 2010. godine s ciljem poticanja izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji materijalne i nematerijalne baštine, kao i osvještavanja o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Kroz svoje aktivnosti Udruga potiče širenje znanja i vještina, razmjenu ideja, znanja i iskustava iz područja interpretacije baštine. Danas ima više od 1200 članova u 56 zemalja Europe i svijeta.

Edukaciju vodi Samia Zitouni, dugogodišnji iskusni turistički djelatnik, turistički vodič i pratitelj sa 16 godina profesionalne karijere u turizmu te izvrsnim znanjem 3 strana jezika. Licencirani je turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju na engleskom, francuskom i ruskom jeziku. Interpretator je baštine i trener vodiča – interpretatora baštine (CIG), certificiran od udruženja Interpret Europe.

error: Content is protected !!