U Dobrinj zalutao kombi s migrantima, policija otkrila što se dogodilo: “Bili su iscrpljeni, građani su priskočili u pomoć”

Foto: Ilustracija

Utvrđeno je da se radi o državljanima Bangladeša i Pakistana koji su iz BiH nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Iako definitivno nije na “standardnim” migrantskim rutama, u Dobrinj je sinoć – očito greškom – zalutala veća skupina migranata. Konkretno, vozač kombija nepropisno je parkirao u Dobrinju, a nakon što je netko od građana pozvao policiju, ispostavilo se da je vozilo puno iscrpljenih ljudi koji na Krk definitivno nisu došli planski.

Oko 20,15 sati u Dobrinju na otoku Krku policijska ophodnja je zaprimila dojavu građana o nepropisno parkiranom teretnom vozilu, na naš upit odgovoreno nam je iz Ureda načelnika Policijske uprave  Primorsko-goranske.

Na mjestu dojave policijski službenici su zatekli vozača, a u teretnom prostoru vozila pronađeno je više migranata. Osobe su bile iscrpljene jer su bile zatvorene u vozilu pa su im policijski službenici i građani pružili pomoć. Međutim, nije bilo potrebe za liječničkom intervencijom.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Bangladeša i Pakistana koji su iz BiH nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U vezi s vozačem teretnog vozila u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“, a prema migrantima je pokrenut je postupak povratka sukladno Zakonu o strancima.

error: Content is protected !!