Turistički rezultati i plan rada za 2024. u fokusu 8. sjednice Skupštine TZ Kvarnera

“Naša prirodna i kulturna baština, enogastronomija i zdravstvena ponuda postale su motiv dolaska u našu županiju i to van glavne turističke sezone”

Održana je osma po redu Skupština Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, na kojoj je naglasak bio na rezultatima prošle godine, uz izvješće o financijskom poslovanju te izvršenje i provedba Programa rada Turističke zajednice Primorsko-goranske županije za 2023. godinu, kao i prva izmjena Programa rada za 2024. godinu.

Dobri turistički rezultati ostvareni u 2023. godini, ali i kontinuirani porast broja gostiju i noćenja u pred i posezoni bili su razlog za zadovoljstvo članova Skupštine županijske turističke zajednice kojom je predsjedavao župan Zlatko Komadina.

“Napori Turističke zajednice Primorsko-goranske županije usmjereni ka motivima dolazaka daju rezultate, koji su itekako vidljivi u povećanju turističkog prometa u pred i posezoni. Naše opredjeljenje je da kvaliteta mora biti iznad kvantitete. Naša prirodna i kulturna baština, enogastronomija i zdravstvena ponuda postale su motiv dolaska u našu županiju i to van glavne turističke sezone”, izjavio je župan Komadina te još jednom zahvalio svim turističkim djelatnicima na uspješnoj turističkoj godini koja je iza nas, a ako se po jutru dan poznaje i ova turistička godina će biti rekordna.

Direktorica Irena Peršić Živadinov kroz održanu prezentaciju članovima Skupštine predstavila je niz aktivnosti koje je županijska turistička zajednica odradila u prva tri mjeseca 2024. godine, a sve s ciljem podizanja imidža regije, nastavka razvoja turističkih proizvoda te poboljšanja kvalitete usluga na Kvarneru.

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji je tijekom 2023. godine ostvareno 3,2 milijuna dolazaka i 18,3 milijuna noćenja, što je za 5 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja od 2022. te za 3 posto više dolazaka od 2019. godine. Turistička zajednica Primorsko-goranske županije u 2023. godini ostvarila je ukupno 5,4 milijuna eura prihoda što je 9 posto više u odnosu na ostvarenje iz 2022. godine. Od turističke pristojbe uprihođeno je 2,3 milijuna eura, što je za 10 posto više od planiranog, dok je od turističke članarine ostvaren prihod od gotovo 550 tisuća eura. Ostvareni rashodi u 2023. godini iznosili su 92 posto planiranog, a prenesena sredstava iskorištena su za provođenje aktivnosti prve polovice ove godine odnosno do značajnijih priljeva sredstava koji se očekuju.

error: Content is protected !!