Triola Kamplin Fest: Grapevine Babies, KUD Kornić, Klapa Kaštadi i Gradska glazba Krk

Red rocka, red tradicije – posljednji nastupi Triola Kamplin Festa ponovo su zaduženi za sjajnu atmosferu na Kamplinu

Približavaju se posljednji nastupi ovogodišnjeg Triola Kamplin Festa.

Program Triola Kamplin Festa podijeljen je na tri tematska glazbena žanra i devet nastupa, a manifestacija je nazvana prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što čine skladnu cjelinu. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore C, E i G – [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes.

“Easy Going program završili smo koncertom bluegrass banda Sarah & the Romans, dok je posljednji nastup u Good Vibes nizu zakazan za ovu subotu, 27.8., s koncertom banda Grapevine Babies. Manifestaciju zatvaramo Celebrate Local programom u utorak, 30.8., kada će na slikovitom Trgu Kamplin nastupiti KUD Kornić, Klapa Kaštadi i Gradska glazba Krk”, ističu organizatori.

Energični funky rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio arsenala u opusu koji nudi ovaj riječko-krčki kolektiv s čak 13, eklektičnom pristupu sklonih, glazbenika.

Frontmen i prateći gitarist benda, Luka Adžić-Kapitanović, zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusionista Ivana Polonija, klavijaturista Karla Lovrića i basista Svena Marenkovića.
Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić, tenor saksofonist Franjo Črnjarić te alt saksofonistica Petra Zoretić.

Za nezaboravne zvuke gitare zaslužan je glavni gitarist Dario Arifović, a zavodljiv soul premaz daju im tri vokalistice Lucija Morić, Dana Bajčić i Lucija Kosić Palić. Svoju inspiraciju bend nalazi u raznim žanrovima i izvođačima kao što su: Funkadelic & Parliament, Frank Zappa, RHCP, Stevie Wonder, Talking Heads, Sly and the Family Stone… Početkom prošle godine objavljuju debitantski album Funkle Ben’s Sex Potion, a upravo s njega su preuzete plesne kombinacije i energičan performans koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

S namjerom populariziranja, promoviranja, ali i očuvanja otočnih kulturnih i etnoloških vrijednosti, pred publiku će izaći Kulturno društvo Kornić, ponosni čuvari prepoznatljivog folklorno-umjetničkog izričaja kojim su objedinjeni: pučka glazba, netemperirani niz dvoglasja tijesnih intervala u svirci sopela i pjevanju, zatim narodni plesovi i narodne nošnje.

Priliku da pokažu koliko su složni i uštimani dobit će i članovi Gradske glazbe Krk, jednog od najstarijih glazbenih udruženja takve vrste u Hrvatskoj koje bilježi zavidnih 190 godina djelovanja. Krčki limenjaci, kako ih se često voli zvati, svoj su ljetni program ispunili brojnim evergreenima i rock klasicima.

Svu ljepotu, melodičnost i zvonkost klapske pjesme ovog će puta demonstrirati Klapa Kaštadi iz Poljica čiji članovi, osim a capella izvedbi, u svojim nastupima njeguju i obrade pjesama uz gitaru i mandolinu. Repertoar Kaštada, okupljenih sada već daleke 1998. godine, najčešće čine pučke pjesme sjevernojadranskog i dalmatinskog primorja, ali i sve ostale skladbe namijenjene višeglasnom pjevanju.

error: Content is protected !!