Tragedija na 113. plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica, preminula natjecateljica

Prema navodima svjedoka, liječnična ekipa nesretnu je ženu nastojala vratiti u život gotovo sat vremena, no sve je bilo uzalud

Nažalost, nakon desetljeća uspješnog održavanja jednog od najpoznatijih maratona na ovom području, 113. plivačkog maratona Šilo-Crikvenica, ovogodišnje izdanje ostat će zabilježeno kao ono u kojem je izgubljen jedan život.

Među 370 prijavljenih natjecatelja koji su uspješno isplivali dionicu od 3500 metara između Šila i Crikvenice, jednoj je Austrijanki starije životne dobi pozlilo. Prema izjavama svjedoka, plivačica nije uspjela isplivati dionicu u zadanom vremenu, ali budući da je već bila blizu cilja, nije htjela odustati. Nažalost, upornost je završila kobno. Prema navodima svjedoka, liječnična ekipa nesretnu je ženu nastojala vratiti u život gotovo sat vremena, no sve je bilo uzalud.

Svečana dodjela nagrada zbog tragedije nije održana.

“Uslijed tragičnog događaja po završetku 113. Plivačkog maratona “Šilo – Crikvenica”, Organizacijski odbor upućuje iskrenu sućut članovima obitelji i prijateljima preminule natjecateljice”, objavili su organizatori.

Pobjedu na ovogodišnjem maratonu je odnio Slovenac Nik Peterlin (1999.) za 40:50, a slijede ga dvojica Hrvata – Mauro Bobanović (2006.) s 41:04 te Vito Lončarić (2005.) s 41:19.

U ženskoj konkurenciji slavile su Matea Sumajstorčić (1999.) s rezultatom 44:33, Ana Bobanović (2009.) s vremenom 45:13 te brončana Ana Potlaček (2006.) s rezultatom 45:16.

Nažalost, ovoga je puta tragedija zasijenila uspjeh brojnih plivača, pa i cijelih obitelji koje su uspješno isplivale maraton, kao i besprijekornu organizaciju koja tradicionalno prati maraton Šilo-Crikvenica.

error: Content is protected !!