TAD Cup 2024: Suze, smijeh i krv na usnicama

Ove subote u dvorani Sportskog centra Zamet u Rijeci održao se TAD Cup 2024, na kojemu su nastupili i karatisti Karate kluba Krk Croatia.

Donosimo izvještaj predsjednika kluba Samuela Roksandića:

Suze, smijeh i krv na usnicama – bilo je svega, kao i što se može očekivati kada šaljem ekipu od 9 natjecatelja, od devete godine pa do sedamnaeste. Krenimo redom:

Lana Crnčić – snena i usporena, neki puta i za glavu manja, a ipak i sa takvim nedostacima dobiva kolajnu oko vrata i staje na najvišu stepenicu. I sa prvim mjestom ima puno mjesta za napredak, ovo mi je bilo dobro iskustvo da uvidim kako mogu ispravljati tehniku da rezultat ostaje isti.
Doria Maraž – apsolutno superiorna u konkurenciji, nabrijana poput Formule 1, pogledom je već u startu izdominirala konkurenciju.
Mara Pajčin – Najnovija natjecateljica lijepo kroči sa već sada uzastopnim pobjedama. Kako je Mara teškašica, njezin prioritet je brzina, te nam je to prioritet u trenažnom procesu.
Luka Šimanić – Gledao sam ga krajičkom oka, jer je Vito Balorda držao mu leđa. Kategorija jaka, njegov siguran ulaz finale, korak do najviše stepenice.
Vanessa Kukrika – Vrlo sigurna, samo djelić ju je dijelio do prvog mjesta. Kada nauči kontrolirati ljutnju zato jer gubi, nastup će biti još kvalitetniji. Mlada je, ima vremena za učiti :).
Lucija Bagara – Bila je hrabra i odvažna, ali tehnički i brzinski nedovoljna za finale. Izgubila je od vrlo jake protivnice, kasnije je dobila priliku za medalju, iskoristila je i poslala protivnicu u svlačionicu.

Lorenzo Aaron Zaldana – Prvu borbu je zaista odradio perfektno, dok je drugu borbu radi visokog garda i sporih reakcija bio izbušen udarcima rukom po trbuhu. Ovaj gubitak vrijedi više od mojih 1000 upozorenja na visinu garda :).

Haris Ibrahimović – apsolutno dominantan sa 3 pobjede sa kvalitetnim borcima. Izgleda da ga je to zasitilo i umorilo, jer je sljedeću borbu koju je morao dobiti izgubio. Kasnije je išao u repasaž i opet izgubio od boljeg protivnika.

Ira Šekuljica – Drugi nastup bez medalje. Neuspjeh, možda, a možda i ne. Kada zagorčate život natjecateljici koja je bila prva na Svjetskoj ligi, i dovedete je do trenutka da samo jako grubo, pomalo prljavo, dva puta rasiječe snažnim udarcima Iri usnicu, ne bih shvatio isto ako neuspjeh, već samo dragocjeno iskustvo. Sljedeću borbu sa usnama koje su izgledale kao da su umjetno napumpane, doslovno je rasturila rezultatom 10:2. Sljedeću borbu nažalost gubi od poznate protivnice, dobre, jako dobre. Kao što sam napisao: Neuspjeh? Ne, dobro iskustvo. Vjerujem da je neuspjeh za ostatak ekipe koja je odlučila ostati kući i ne nastupiti.

1. mjesto: Lana Crnčić, Doria Maraž, Mara Pajčin
2. mjesto: Luka Šimanić, Vanessa Kukrika
3. mjesto: Lucija Bagara,
Bez medalje: Ira Šekuljica; Lorenzo Aaron Zaldana i Haris Ibrahimović

Za kraj: 3KCro koji je nastupio sa cca 30% svojih natjecatelja ove subote, na turniru od preko 800 natjecatelja, cca 100 klubova, 7 država i dalje smo na visokom 11. mjestu u ukupnom poretku u borbama.

 

 

error: Content is protected !!