Svjetski dan turizma u Malinskoj: Interpretacijska šetnja “Od škvera do lanterne”

Šetnja vodi kroz povijest Malinske, otkrivajući kako je postala ključna trgovačka luka za izvoz drva i kako su se lokalne barke izrađivale u škverovima

Povodom Svjetskog dana turizma, 27.9.2023., TZO Malinska – Dubašnica i Interpretacijski centar maritimne baštine – DUBoak pozivaju sve zainteresirane na besplatnu interpretacijsku šetnju pod nazivom “Od Škvera do Lanterne“.

Ova šetnja vodi kroz povijest Malinske, otkrivajući kako je postala ključna trgovačka luka za izvoz drva i kako su se lokalne barke izrađivale u škverovima. S posebnim naglaskom na lokalnu maritimnu baštinu, sudionike će provesti od DUBoak-a do škvera obitelji Kraljić, preko Maloga mula i Jaza, sve do malinskarske lanterne – prve pomorske svjetiljke na otoku koja je omogućila Malinskoj da se pojavi na karti parobrodskih linija, potičući tako i razvoj turizma.

Interpretacijska šetnja održat će se 27. rujna u dva termina, u 11 i 17 sati, s mjestom okupljanja kod DUBoaka. Trajanje šetnje je 60 minuta, a staza je duga dva kilometra i nije zahtjevna.

Prijave su otvorene u Interpretacijskom centru maritimne baštine – DUBoak, putem e-maila na: duboak@malinska.hr ili telefonom na +385 91 621 4304.

error: Content is protected !!