Svjetski dan glazbe u Brzacu: Gitaristički koncert Dominika Carevića

Na repertoaru će biti djela Maria Castelnuovo-Tedesca, Johanna Sebastiana Bacha, Astora Piazzolle i Konstantina Vassilieva

Povodom Svjetskog dana glazbe, Udruga Muzika u koracima – MooK, u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine, na igralištu ispred Društvenog doma Brzac u naselju Brzac, s početkom u 21.00 sat donosi gitaristički koncert Dominika Carevića, a koji će, ujedno, označiti i početak Glazbenog kampa Gitara 2021.

Jedinstvena je to prilika da se vrhunska glazba čuje i izvan dvorana velikih gradova, a što se ne smije propustiti! U goste nam, dakle, dolazi vrhunski mladi gitarist Dominik Carević dobitnik više od 20 nagrada i priznanja na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima. Rođen je 1998. godine u Zagrebu gdje u dobi od 11 godina započinje svirati gitaru u Osnovnoj glazbenoj školi Ivan Zajc, u klasi prof. Hrvoja Tona, odmah demonstrirajući iznimnu glazbenu nadarenost. Svoje školovanje nastavio je u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici, u klasi prof. Antonija Rumenovića, nakon čega upisuje Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu (Austrija), u klasi prof. Paola Pegorara.

Ovom prigodom, na repertoaru će biti djela Maria Castelnuovo-Tedesca, Johanna Sebastiana Bacha, Astora Piazzolle i Konstantina Vassilieva.

Mole se posjetitelji da poštuju ograničeni broj sjedećih mjesta i sve aktualne epidemiološke mjere.

Ulaz je slobodan!

error: Content is protected !!