Sveti Nikola stiže u Krk: Sandučić, pokloni i obilazak u posebnom automobilu

Sveti Nikola će Krk obići u nedjelju, 05. prosinca, tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, u posebnom automobilu prema rasporedu obilaska

Galerija Decumanus u gradu Krku i ove će godine, između 30. studenog i 06. prosinca, postati Pošta sv. Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić postavljen na ulaznim vratima ostavi poruku s ispisanom ili iscrtanom željom.

Osim toga, krčke mališane i ove će godine Sveti Nikola pohoditi na isti način kao i lani, s obzirom na i dalje aktualnu pandemiju koronavirusa.

“Draga djeco! Drage mame, tate, bake, djedovi i svi dobri ljudi! I ove godine moramo čuvati sebe i svoje najmilije, pa sam tako odlučio na poseban način doći i dijeliti poklone po noći. Vaš grad ću obići u nedjelju, 05. prosinca, tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati. Molim vas da pogledate u kojem ću vremenu prolaziti kojim ulicama, i to u posebnom automobilu. Želim skrenuti pažnju da neke ulice neće biti obuhvaćene u cijeloj svojoj dužini već do skretanja do sljedeće ulice, a kako je navedeno u popisu. Pozdravljat ću vas iako budete na svojim prozorima, balkonima, u svojim dvorištima ili u pratnji odraslih na cesti!”, stoji u pismu Svetog Nikole mališanima, u sklopu letka kojeg će svako dijete dobiti u vrtiću, dok će djeca koja nisu polaznici vrtića primiti pozivnicu uz koju će taj letak biti priložen. Raspored obilaska donosimo i u nastavku:

Podjela poklon paketa vršit će se na način da će svi mališani polaznici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk, kao i nižih razreda Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a koji su prijavljeni na području Grada Krka, svoje poklone dobiti u ponedjeljak, 06. prosinca, u vrtiću ili školi, u svojim odgojnim skupinama ili razredima, a iste će im podijeliti njihove odgojiteljice ili učiteljice.

Za djecu koja ne pohađaju vrtić, a prijavljena su na području Grada Krka, pokloni će se preuzimati uz obvezno predočenje pozivnice koja će biti poslana na adresu na kojoj je dijete prijavljeno. Pokloni će se preuzimati 06. prosinca, od 15.00 – 18.00 sati, pred kupolom koja će biti postavljena ispod koprivića (ulaz u Veliki park) uz obvezno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Sve ostale informacije dostupne su u Centru za kulturu Grada Krka, telefonom na 051 220 041.

 

error: Content is protected !!