Što nam ovoga vikenda donosi Advent u Krku?

U nedjelju, 12. prosinca, u 11.00 sati, održat će se uzbudljiva pričaonica poznatog hrvatskog ilustratora, autora i pripovjedača Zdenka Bašića na temu 24 božićna stvorenja do Badnjaka 

U petak, 10. prosinca, u sklopu After Work Jazz sesija, s početkom u 17.00 sati, na redu je koncert JazzObala Kvarteta. Njega čine četiri vrsna instrumentalista mlađe generacije koji su posvećeni sviranju glazbe različitih žanrova, od ranog bluesa iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, preko hard-bop jazza iz pedesetih, pa sve do funka iz sedamdesetih. Virtuoznost njime okupljenih glazbenika garancija su vrhunskog koncertnog doživljaja.

Istog dana, u Galeriji Decumanus predstavit će se prigodna božićno-novogodišnja izložba Udruge Rukotvorine Krk koja će na jednom mjestu okupiti radove likovnih umjetnika i hobista inspirirane božićno-novogodišnjim motivima i temama, a kreirane različitim tehnikama, medijima i materijalima.

Sljedećeg dana, u subotu, 11. prosinca, u 11.00 sati trebala se održati dječja predstava Bjelobradi nosi darove u izvedbi Dječje scene Kazališta Gavran, koja je nažalost privremeno otkazana zbog loših vremenskih uvjeta. Inače, riječ je o veseloj i poučnoj priči u kojoj se dobrota nagrađuje, a malene gledatelje u predblagdansko vrijeme poziva na iskazivanje ljubavi i pažnje. Autor teksta je Miro Gavran, redateljica Mladena Gavran, dok u predstavi glume Luka Bjelica, Jakov Gavran i Zorana Vukić. Glazbu i stihove potpisuje Tomislav Šošić.

U nastavku dana, u 18.00 sati, prigodan koncertni program umjesto najavljene Gradske glazbe Krk donosi klapa Rašketa.

U nedjelju, 12. prosinca, u 11.00 sati, uzbudljiva pričaonica poznatog hrvatskog ilustratora, autora i pripovjedača Zdenka Bašića na temu 24 božićna stvorenja do Badnjaka svu zainteresiranu malenu i veliku publiku upoznat će s najzanimljivijim pričama iz hrvatske narodne predaje povezanim s vremenom adventa.

Istog dana, s početkom u 12.00 sati, prigodan božićni program predstavit će polaznici glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima – MooK.

Premijerno izdanje Adventa u Krku zajednički priređuju: Turistička zajednica Grada Krka i Centar za kulturu Grada Krka, uz neizostavnu podršku Grada Krka i Vecle.

S obzirom na neizvjesne epidemiološke, ali i vremenske prilike, organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku, zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa. Stoga organizatori mole da redovito pratite obavijesti na službenim stranicama Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka.

error: Content is protected !!