Srpanj u Vrbniku: Klapa Kampanel, Crvena jabuka i brojni koncerti za naljepše vrbničko ljeto

Klapa Kampanel, Crvena jabuka, Love Runners Band – to su samo neki od koncerata i nastupa koji će sljedećih mjeseci uljepšati tople ljetne večeri u Vrbniku, Risiki, Garici…

Uske uličice, najbolje vino, jedinstven položaj i nezaboravan doživljaj – Vrbnik je jedno od onih otočnih mjesta koje u svako godišnje doba pomalo oduzima dah posjetiocima, a čak i tijekom ljetnih mjeseci uspijeva zadržati autohtonu otočnu atmosferu.

Osim šetnje Vrbnikom i eno-gastro specijaliteta, u ljetnim mjesecima pred nama još jedan, dodatni razlog za posjet ovom drevnom gradiću i mjestima koja spadaju pod Općinu Vrbnik bit će i niz koncerata koji će se savršeno uklopiti u njegov jedinstveni ambijent.

Svake srijede na drugoj lokaciji posjetitelje tako očekuje odličan program: 06. srpnja na rasporedu je G-dur trio iz Vrbnika, koji će nastupiti na Placi Vrbničkog statuta, dok će istovremeno na Ribarnici kraj restorana Nada svirati Jed Backer’s Group. 13.07. rezerviran je za predstavu za odrasle RI Teatra iz Rijeke „Ako nećeš ti, hoće njih tri“, koja stiže na Trg Opjica, a 20.07. na Zgribnicu stiže Blu:Kanu duo iz Rijeke. 27. srpnja u luci Namori kraj bufeta zasvirat će ponovo vrbnički G-dur trio.

„Od ove godine imamo i dodatna događanja, još jednom vikendom u Vrbniku, te tijekom srpnja i kolovoza svakog drugog vikenda niz događanja u Risiki i Garici. Zadnju subotu u srpnju održat će se, nakon dvije godine pauze, 20. amaterski plivački maraton Vrbnik – Risika u organizaciji udruge Parapet iz Risike.  U 10 sati start je u luci Vrbnik, a  završnica u uvali Sv. Marek“, otkriva nam direktorica TZ-a Vrbnik Sanja Polonijo.

„Vrbnik ima toliko toga za ponuditi. Poznat je po odličnim ugostiteljskim objektima koje rado posjećuju turisti s cijelog otoka Krka i šire, a mnogi od njih dolaze u Vrbnik upravo na čašicu žlahtine. Tu svakako moramo spomenuti sjajne vinarije i mogućnost individualnih i grupnih vođenih vinskih degustacija. Općenito, Vrbnik je pitoreskno otočno mjesto smješteno na impozantnoj morskoj litici, s poznatim uskim uličicama i kućicama stisnutim oko zvonika te nizom kulturno-povijesnih spomenika i zanimljivosti. Spomenimo samo najužu ulicu na svijetu“, ističe Sanja Polonijo, a mi ćemo tu dodati i niz fotogeničnih kutaka i izrazito gostoljubive domaćine.

U skladu s tradicijom i ugođajem autohtonog primorskog, otočnog mjesta pomno je osmišljen i ostatak programa za ljeto 2022. godine. Početak srpnja obilježili su nastupi Antonija Krištofića i fešta za Petrovu na Garici uz grupu Fiesta.

Što nas čeka u nastavku srpnja? Donosimo pregled najzanimljivijih događanja:

03.07. Klapa Kampanel – Trg Škujica

08.07.  Dino Antonić  –  Trg Škujica

09.07.  Duo Comeback  –  Risika, na trgu kod crkve

15.07.  Crvena jabuka  –  Trg Škujica

16.07.  Coffe Shop Acoustic  –  Garica, na trgu kraj crkve

17.07.  Love Runners Band  –  Trg Škujica

22.07.  Dino Antonić  –  Placa Vrbničkog statuta

23.07.  Antonio Krištofić „Najljepše od Olivera“  –  Risika, na trgu kod crkve

29.07.  Coffe Shop Acoustic  –  kupalište Zgribnica, na terasi ugostiteljskog objekta

30.07.  Duo Comeback  –  Garica, na trgu kraj crkve

30.07.  Spart Jazz Quartet  –  Ribarnica, kraj restorana Nada

Više no dovoljno razloga za posjetiti Vrbnik – i ostati, a potpun program provjerite OVDJE.

error: Content is protected !!