Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir Krk po drugi put pripala titula najuspješnije škole PGŽ-a

Za ravnateljicu Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir nagrada ima još veći značaj jer se na otoku Krku ove godine obilježava 100 godina obrazovanja

Povodom Svjetskog dana učitelja, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja uručene su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicama i ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji.

Ovogodišnji su laureati i laureatkinje Nevia Grbac, prof. matematike i informatike Osnovne škole Kostrena; Gracijela Orobabić, prof. engleskog jezika Osnovne škole Gornja Vežica, Rijeka; Petar Jelača, prof. fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka i Zorica Janković, prof. rehabilitator i psihoterapeutkinja Ekonomske škola Mije Mirkovića Rijeka, dok su za najuspješnije škole proglašene OŠ Eugena Kumičića, Rijeka i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk kojoj je ovo drugo županijsko priznanje.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin čestitala je svim profesorima, nastavnicima i učiteljima na njihovom danu, ali i izuzetnom poslu kojim su kroz vrijeme pandemije savršeno odgovorili na sve izazove koji su ih čekali ili ih tek čekaju. Zamjenica župana Marina Medarić pridružila se čestitkama i zahvalila na svemu što čine kako bi se djeca u školama osjećala sigurno, zaštićeno i sretno, te se osvrnula na ulogu Županije. „Kontinuirano ulažemo u podizanje standarda naših škola. Gradimo, dograđujemo, uređujemo školske objekte i sportske dvorane kako bi i vama i djeci pružili uvjete rada i obrazovanja primjerene 21. stoljeću“, rekla je zamjenica Medarić.

Za ravnateljicu Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir nagrada ima još veći značaj jer se na otoku Krku ove godine obilježava 100 godina obrazovanja. Prof. Đurđica Cvitkušić zahvalila se Županiji na potpori i istaknula kako je škola među najuspješnijim srednjim školama u RH po dobivenim bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije.

Primorsko-goranska županija već 23. godinu nagrađuje svoje najbolje učitelje i škole, a za ovogodišnju nagradu pristigle su 24 prijave, od kojih pet ustanova i 19 djelatnika. Svečanost je uveličana programom Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i izvedbama Diane Marković na klarinetu i Matije Klaja na gitari.

error: Content is protected !!