Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk na popisu najboljih škola u Hrvatskoj

U odabrano društvo trideset najboljih, krčka srednja škola uspjela se upisati na još jednoj rang listi – onoj koja pojedinačno vrednuje uspjeh učenika iz engleskog jezika

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk našla se na popisu najboljih škola u Republici Hrvatskoj prema uspjehu na državnoj maturi. Prestižnu top listu objavljuje drugu godinu za redom Jutarnji list, na temelju podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno koristeći podatke o uspjehu učenika na višoj, A razini i to iz sva tri obavezna predmeta – hrvatskog, matematike i engleskog jezika.

Na vrhu tako dobivenog popisa našle su se XV. gimnazija Zagreb, III. gimnazija Split i V. gimnazija Zagreb, dok je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk, u izuzetno žestokoj konkurenciji, zauzela visoko 16. mjesto s prosjekom ocjena 4,01.

Kako ističu autori, ovako dobivena rang lista služi kao vodič osmašima i njihovim roditeljima pri donošenju odluke o nastavku školovanja, ali i kao svojevrsno bazično vrednovanje srednjih škola uopće.

U odabrano društvo trideset najboljih, krčka srednja škola uspjela se upisati na još jednoj rang listi – onoj koja pojedinačno vrednuje uspjeh učenika iz engleskog jezika.

error: Content is protected !!