Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir danas slavi svoj dan

Uz pjesmu, ples i kreativne uratke krčkih učenika, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz godine u godinu uveseljava svoje uzvanike, nastavnike i učenike proslavama svojega dana – Dana Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, koji se obilježava istoga dana kada i Dan Grada Krka – 4. lipnja.

Ove godine, nažalost, nemamo priliku uživati u primorskim zvucima, čakavskoj besedi, kreativnim glumačkim ostvarenjima, zborskim skladbama u maloj školskoj dvorani, ali imamo priliku vidjeti vremeplov obilježavanja Dana škole unazad nekoliko godina – podsjetnik na maštovite i vrijedne rezultate krčkih srednjoškolaca:

KNJIŽICA – VREMEPLOV DANA ŠKOLE

Svake je godine tema Dana škole predstavljanje cjelogodišnjeg projekta na kojem predano rade talentirani i motivirani učenici te njihovi nastavnici. Tijekom godina, Dan škole obilježavan je raznovrsnim temama, ali uvijek vezanima za očuvanje primorskog i krčkog kulturnog i prirodnog naslijeđa. Od projekta Krčke besede (s ciljem njegovanja i očuvanja krčkih govora), preko Maslinade (osvještavanja prirodnog i ekološkog blaga, krčkog maslinovog ulja), projekta Krčke gromače (očuvanje krčkog suhozidnog arhitektonskog blaga), projekta Otok – krk leptira (očuvanje flore i faune otoka), Krk – otok vila (jedinstven način prikaza kulturne baštine otoka), More (sveprisutna tema obrađena iz moderne perspektive primorskoga čovjeka) pa sve do ovogodišnjeg koji nije nažalost dokraja realiziran – Čovjek, to sam ja.

Također, Dan škole uvijek je bio i jest prigoda za nagrađivanje najuspješnijih učenika i nastavnika (mentora na natjecanjima i projektima) te dodatni poticaj za rast škole kao moderne ustanove, otvorene međunarodnoj europskoj suradnji koja teži izvrsnosti u svim aspektima njezina djelovanja.

Zato, svim učenicima, nastavnicima, bivšim učenicima i nastavnicima u mirovini, ali i svima onima kojima je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz nekog razloga lijepa i vrijedna uspomena – SRETAN DAN ŠKOLE – škole za otok koja je uvijek spremna pružiti vam znanje, učenje, adekvatne uvjete školovanja, ali i druženje i stvaranje nezaboravnih uspomena.

Izvor: Sš Hrvatski kralj Zvonimir

error: Content is protected !!