Snimalo se na Krku: U velikom finalu izbora za najljepši županijski video uspješno sudjelovala i PGŽ

“Budući da je u jednoj minuti nemoguće sažeti svu raznolikost naše županije, a i zbog kratkog roka koji nam je bio na raspolaganju, naposlijetku su svi kadrovi snimani na otoku Krku, koji ima i more i gorje, i zeleno i plavo. Krk je kao PGŽ u malom, a PGŽ je poput Hrvatske u malom”

Projekt Moja.hr koji je okupio mlade ljude iz svih krajeva Lijepe naše, sinoć je u velikom finalu, u prijenosu uživo na HRT-u, predstavio sve ljepote hrvatskih županija.

21 županija, 21 video, 21 tim mladih ljudi koji su u jednoj minuti dobili zadatak obuhvatiti najljepše od svojih županija prikazani su u finalnoj večeri u kojoj su proglašeni i pobjednici. Odlukom stručnog žirija najboljim videom proglašen je prilog Vinkovčana Saula Tikvića, drugo mjesto pripalo je Istarskoj županiji, dok je treća nagrada otišla u Varaždin.

“Ponosan sam na naš uspjeh, a jako mi je jako drago i da sam upoznao ovoliko kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi. Da se mene pita, svi bi bili pobjednici”, rekao je Saul, a s njime se slažu i ostali kandidati.

“Već samo sudjelovanje u ovakvom projektu je nagrada sama za sebe, budući da smo dobili priliku predstaviti ljepote naše županije, ali i upoznati tolike divne, talentirane ljude iz svih krajeva zemlje. Zaista je bilo fenomenalnih video uradaka, a nama je bio pravi izazov u jednu minutu sažeti Primorsko-goransku županiju, koja je bez sumnje jedna od najraznolikijih hrvatskih županija. Hvala Županiji koja nam je poklonila povjerenje i dala jedinstvenu priliku da budemo dio ovog projekta”, rekla je Martina Frka Milotić, koja sa suprugom Marijanom Milotićem potpisuje primorsko-goranski video prilog.

“Budući da je u jednoj minuti nemoguće sažeti svu raznolikost naše županije, a i zbog kratkog roka koji nam je bio na raspolaganju, naposlijetku su svi kadrovi snimani na otoku Krku, koji ima i more i gorje, i zeleno i plavo. Krk je kao PGŽ u malom, a PGŽ je poput Hrvatske u malom – ima sve najljepše od naših krajeva i to je u konačnici bila i osnovna premisa našeg priloga”, kažu Martina i Marijan.

Na uspješnom sudjelovanju u ovom hvalevrijednom projektu Večernjeg lista i Hrvatske televizije, predstavnicima naše županije prvi je čestitao župan Zlatko Komadina.

U stručunom žiriju bili su autor projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica, novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, savjetnica u kabinetu ministrice turizma i sporta Petra Mlačak Rosić, profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka Božo Skoko, direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Gray Davor Bruketa i montažer jedanaest igranih filmova i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu Hrvoje Mršić.

Njihovom odlukom, sljedeće godine izbor za najbolji video i najljepšu županiju seli u Vinkovce, pod sloganom “Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“, a reportaže o svim autorima i krajevima iz kojeg dolaze objavljene su tijekom svibnja i lipnja na stranicama Večernjeg lista i središnjem mjestu projekta – micrositeu Moja.hr.

error: Content is protected !!