“Škoj ili ne?” u četvrtak u Puntu, u petak u Malinskoj

“Škoj ili ne?”  u četvrtak, 8. srpnja u 20 sati stiže na Trg zahvalnosti u Punat, a u petak, 9. srpnja u Malinsku

Iza svega što vidimo stoji priča. Iza kamena, mora, Frankopanskog kaštela, masline ili pjesme… i mogli bi tako u nedogled! Na tome tragu izrastao je i novi, multimedijalni projekt kulturnog, turističkog i umjetničkog sadržaja, nazvan Škoj ili ne?, u čijem je fokusu pripovijedanje – storytelling.

Pripovijedanje je jedna od najstarijih umjetnosti na svijetu iz koje su nastale sve druge, a svi znamo kako je baš umjetnost ono što u čovjeku ostavlja trag. Pripovijedanje nas, na neki način, vraća u djetinjstvo i samim time asocira na nešto lijepo, ugodno i toplo. To je dojam koji se želi ostaviti na publiku, da otok Krk dožive kao nešto svoje, da im ostane u sjećanju kao priča iz djetinjstva. A to se postiže upravo pripovijedanjem, jer dobru priču svi žele čuti.

U ovom slučaju, priča će biti ispričana multimedijalno, praćena glazbom i filmom. Pripovjedač je Alen Karabaić, dugogodišnji vodič, zaljubljenik u povijest i otok Krk, koji će s publikom podijeliti priču od nastanka otoka pa sve do današnjih dana. Provest će tako publiku kroz burnu povijest, upoznati ih s Liburnima, Mlečanima, i svim ostalim narodima koji su ovdje bili u prolazu ili su ostajali zauvijek.

Glazbena komponenta povjerena je Maku Murtiću svjetski poznatom glazbeniku koji istražuje upravo muziku Mediterana, dok je za filmski dio zaslužan Dinko Čvorić-Doringo, vrsni snimatelj, fotograf i glazbenik, s time da su ovu ideju zajednički iznjedrili Alen Karabaić, Laura Gržančić i Miodrag Žužić.

“Škoj ili ne?” premijeru je doživio u gradu Krku. U četvrtak, 8. srpnja u 20 sati stiže na Trg zahvalnosti u Punat, a u petak, 9. srpnja i u Malinsku.

error: Content is protected !!