Skoči na Krk, imamo odličan razlog: Jump2Krk, 2. atletski miting u skoku s motkom

Jump2Krk koji je lani bio iznimno zapažen i u međunarodnim atletskim krugovima, uvršten je u službeni kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza, a time i Svjetske atletske organizacije pa ostvareni rezultati ulaze u službene statistike i vrednuju se u svim ljestvicama nacionalnih i svjetskih asocijacija “kraljice svih sportova”

30. kolovoza 2023. u gradu Krku, na samoj krčkoj rivi, održava se 2. međunarodni atletski miting skakača motkom „Jump2Krk- Skoči na Krk“ te je tim povodom u restoranu hotela Maritim u Krku  održana tiskovna konferencija na kojoj su organizatori predstavili program događanja te sudionike ovogodišnjeg natjecanja.

Kako je naglasio Marko Srdoč, tajnik Atletskog kluba Krk i predsjednik Organizacijskog odbora mitinga, ovogodišnji će program trajati doslovno cijeli dan, a počinje u 9 sati ujutro sportskom radionicom gdje će naši vrhunski sportaši demonstrirati djeci ovu iznimno atraktivnu atletsku disciplinu. Zbog čak 28 prijavljenih skakačica i skakača, a prijave su još u tijeku, već u 10:30 sati kreće B skupina skakača čiji su najbolji rezultati do 5 m.


Poslijepodnevni program započinju u 16 sati natjecanjem djevojaka kojih je trenutno 8 prijavljenih u ženskoj konkurenciji da bi od 19 sati počelo natjecanje po rezultatu najboljih prijavljenih natjecatelja.

Fran Bonifačić, inicijator i član organizacijskog odbora, govorio je o kvaliteti natjecanja koja je po rezultatima natjecatelja na prošlogodišnjoj razini, ali raduje povećani interes pa u ovom trenutku imamo čak 40% više natjecatelja nego prošle godine.

U ženskoj konkurenciji tu je Hanga Klekner iz Mađarske koja je na Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se upravo održava u Budimpešti, oborila svoj osobni rekord 4.50 m, dok  iznimno izjednačenu konkurenciju u muškom natjecanju predvodi Amerikanac Olen Trey Oates s najboljim rezultatom 5.75 m, a ozbiljni suparnici bit će jaki domaći skakači, Ivan Paravac i Ivan Geronimo Šerić. Tu su još brojni hrvatski, slovenski i talijanski natjecatelji, uz sudjelovanje predstavnika Srbije i BiH. Ukupno je zastupljeno 7 zemalja što je važno da se dobra priča o otoku Krku širi i na nama zanimljivim turističkim tržištima.


Jump2Krk koji je lani bio iznimno zapažen i u međunarodnim atletskim krugovima, uvršten je u službeni kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza, a time i Svjetske atletske organizacije pa ostvareni rezultati ulaze u službene statistike i vrednuju se u svim ljestvicama nacionalnih i svjetskih asocijacija “kraljice svih sportova”.

Najzanimljiviji i najjači dio natjecanja, ogled muške A grupe, će se od 19 sati po prvi puta prenositi uživo na kanalu Sportske televizije, kao i na  internetskom streamingu.

Da je spomenuti atletski spektakl mnogo više od sportskog natjecanja potvrdila je direktorica Turističke zajednice Grada Krka, Ivana Kovačić: „Turističko vijeće početkom ove godine upravo je Jump2Krk temeljem njegovih lanjskih promidžbenih ostvarenja ocijenilo najboljim takvim događajem odnosno projektom među onima koji su ove godine konkurirali za potpore Gradskog TZ-a, te sam uvjerena da će i ovog puta taj sportski događaj pokazati u kolikoj su mjeri sport i turizam kompatibilni, odnosno koliko se ugošćavanjem ovakvih događaja može doprinijeti promociji grada i otoka Krka kao turističkih destinacija, ali i njihovom etabliranju na sportskim ali i turističkim kartama Europe i svijeta.

Sigurna sam da će krčka riva i ove godine biti puna navijača iz svih dijelova Europe koji će uživajući u spektaklu, a neki među njima i u bodrenju svojih sunarodnjaka, pridonijeti da u svijet ode još jedna lijepa slika Krka, zaključila je Kovačić.

I direktorica Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale je izdvojila sport i rekreaciju kao glavne alate jačanja krčkog turizma i njegovih rezultata, posebno u pred i posezoni.

U ime organizatora, predsjednik AK Krk Ivica Orlić posebno je zahvalio svima onima bez kojih se manifestacija ovog ranga ne bi mogla održati. Zahtjevnu organizacijsku i financijsku podršku i ove su godine u najvećem dijelu “pokrili” Grad i TZ Grada Krka, zlatni sponzor je GP Krk te preko dvadeset manjih donatora, prijatelja sporta. Cijelu pripremu i organizaciju programa nosi Atletski klub Krk i volonteri povezani oko njega. Iz kluba su pozvali roditelje da dovedu djecu i priušte im nesvakidašnji doživljaj praćenja ovog atraktivnog natjecanja uživo.

error: Content is protected !!