Sjajni festivali, sjajni rezultati: U gradu Krku dostigli rekordnu turističku 2019. godinu

Proteklih dana je sve u gradu Krku mirisalo po gastronomskim specijalitetima, a na poznatim krčkim lokacijama su odzvanjali zvuci dobre glazbe, zahvaljujući spoju Krk Music Festa i Food Truck Festivala. Pokazalo se to kao dobro zamišljen spoj za privlačenje brojnih domaćih i stranih turista

Samo za vrijeme trajanja Krk Music Festa i Food Truck Festivala su u gradu Krku ostvarili 60,000 noćenja i time dostigli rekordnu turističku godinu, a među posjetiteljima prednjače Nijemci, Austrijanci, Slovenci…

Proteklih dana je sve u gradu Krku mirisalo po gastronomskim specijalitetima, a na poznatim krčkim lokacijama su odzvanjali zvuci dobre glazbe, zahvaljujući spoju Krk Music Festa i Food Truck Festivala. Pokazalo se to kao dobro zamišljen spoj za privlačenje brojnih domaćih i stranih turista jer su oba festivala bila odlično prihvaćena i posjećena.

– Ukupno smo za vrijeme ova dva festivala imali 11,000 dolazaka naših gostiju, koji su ostvarili 60,000 noćenja. Taj rezultat je na razini rekordne 2019. godine i čak 75 posto bolji u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Uspjeli smo i premašiti 2019. godinu, ako gledamo lipanj i podatke od početka ove godine. Najviše noćenja za vrijeme festivala su ostvarili Nijemci, Austrijanci, Slovenci, domaći gosti, Talijani, Poljaci, Česi i Mađari – komentirala je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka i dodala kako su svi glazbeni događaji za posjetitelje bili besplatni, a da su na Food Truck Festivalu street food poslastice pripremali naši najpoznatiji chefovi.

U povodu Svjetskog dana glazbe, Krk Music Fest je otvorio Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i oduševio prisutne na otvorenju. Na Massimovom koncertu teško se moglo naći slobodno mjesto, mladi su uživali s Mijom Dimšić, ali je sve u Krku zabavila i Nera Stipičević, Hoodooleen, The Croatian Pink Floyd Show, Alba &Leo, klapa Vinčace i Joso Butorac… Ivona Brnelić je priredila pravi plesni doživljaj Musicool, s glazbenom kulturom svjetskih hitova pojedinih muzičkih žanrova, a i folklorna društva s tradicionalnim krčkim plesovima su pokazala zašto je njihova glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine.

Kako je uz svaku dobru glazbu važno ponuditi i dobar gastronomski izbor, cijeli Ribarski mul u središtu Krka je pretvoren u urbanu piknik zonu, u kojoj je za vrijeme Food Truck Festivala bilo šest truckova, a za njihovu ponudu su se pobrinuli i poznati chefovi Ivan Pažanin i Damir Tomljanović.

– Iza nas je uzbudljivih osam dana festivala u kojima smo zaista uživali. Zahvalio bih Turističkoj zajednici Grada Krka i Gradu Krku na pozivu da se priključimo Krk Music Festu te da svoje truckove parkiramo na ovako lijepoj lokaciji. Vjerujem da su svi oni koji su nas posjetili za vrijeme trajanja festivala mogli pronaći nešto ukusno za sebe – zaključio je organizator Food Truck Festivala Vedran Babić.

error: Content is protected !!