Seminar za karate suce: Krčki karatisti dobili novi sudački tim

Uspješno odrađenim prvim suđenjem, Zara Burnić, Niko Depikolzvane, Nadia Ibrahimović, Matija Božić, Amil Majetić i Mia Maria Rudman položili su za sudačko zvanje Junior Judge

Ovog vikenda u Rijeci je održan sudački seminar za karate suce, kojemu je pristupilo šest članova Karate kluba Krk Croatia.

Iako njima nimalo strana, naši karatisti su ove subote osvježili i upotpunili znanje o pravilima karatea u disciplinama KUMITE i KATA, kroz predavanja pod stručnim vodstvom sudačke komisije PGŽ i potvrdili znano pisanim ispitom. Poslije teorije slijedila je praksa kretanja sudaca po borilištu, načinu reakcija, izvođenja gesti, aktivnog suđenja borbi i kata, dok je ispit iz prakse slijedio drugi dan.

Ispit prakse održan je na 2. kolu županijske lige gdje su novi sudci bili ocjenjivani od strane voditelja borilišta i predsjednika sudačke komisije PGŽ kroz mnoštvo borbi.

Uspješno odrađenim prvim suđenjem, Zara Burnić, Niko Depikolzvane, Nadia Ibrahimović, Matija Božić, Amil Majetić i Mia Maria Rudman položili su za sudačko zvanje Junior Judge te od sada, osim što su natjecatelji i asistenti u klubu, mogu i suditi na natjecanjima.

“Ulaganjem u mlade klub nastavlja rasti te se veselimo uspjesima naših novih sudaca. Čestitke!” poručuju iz Kluba.

 

error: Content is protected !!