Sa 2,03 promila alkohola u krvi sjeo za volan pa završio na triježnjenju

Neslavni rekorder je zaustavljen 28. kolovoza oko 2.20 sati u Krku, nakon čega je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 69 prometnih nesreća, od kojih je osam bilo težih, a 61 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe smrtno stradale, devet  je osoba teže, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.010.800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 12 stranih državljana i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 249 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, a jedan u dobi  između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač zaustavljen je 28. kolovoza oko 2.20 sati u Krku, nakon čega je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je prijavljen temeljem Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!