Rekorder tjedna: S 2,61 promila sjeo za volan pa se zabio u zid u Zidarićima

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila izmjerena je u subotu, 16. srpnja, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Malinske na Krku

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 110  prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 106 su lakše nesreće.

U ovim nesrećama su četiri osobe teže, a 18 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.252.600 kuna.

Uz 31 stranog državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i 13 alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 262 vozača, od kojih je kod njih  26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača koncentracija do 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok su tri između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila izmjerena je u subotu, 16. srpnja, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Malinske na Krku.

Upravljajući teretnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, 53-godišnjak je oko 16 sati izazvao prometnu nesreću u mjestu Zidarići kod Malinske gdje je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u suhozid.

Vozač je priveden na postupanje u Policijsku postaju Krk te je po završetku zbog  izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola protiv njega podnesen optužni prijedlog. U skladu s važećim zakonskim propisima predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

error: Content is protected !!