Rekorder tjedna: Pijani vozač na Krku udario u stup pa nastavio dalje do sraza sa zidom

48-godišnjem vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 1,84 g/kg

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 45 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 43 je lakših nesreća. U ovim prometnim nesrećama su dvije osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 472 800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala  su četiri strana državljana, dva pješaka i jedan alkoholizirani vozač. Ukupno je alkotestirano 265 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod četiri vozača koncentracija do 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest bilo je u dobi iznad 35. godine života, osam vozača evidentirano u dobi između 18. i 25. godina života, dok je četiri u kategoriji od 25. do 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je 48-godišnjem vozaču. On je u subotu, 29. siječnja oko 23,30 sati na području otoka Krka upravljao vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka te izazvao prometnu nesreću udarivši vozilom u drveni stup, a potom nastavivši vožnju udario je u kameni zid. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a oštećeni su 72-godišnji hrvatski državljanin i tvrtka iz Zagreba za oko 14 500 kuna. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

error: Content is protected !!