Rekorder tjedna: Na Krku ulovljen za volanom s 2,43 promila u krvi

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 g/kg izmjerena je 24. svibnja oko18 sati na ŽC 5125 na području otoka Krka kod 55-godišnjeg vozača osobnog vozila

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih je sedam bilo teže, a 67 je lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama tri su osobe smrtno stradale, četiri su teže, dok je 16t osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 217 200 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 10 stranih državljana, tri pješaka i osam alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 207 vozača, od kojih je kod njih 10 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam bilo je u dobi iznad 35. godine života, dvoje između 25. i 35. godina te jedan u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 g/kg izmjerena je 24. svibnja oko18 sati na ŽC 5125 na području otoka Krka kod 55-godišnjeg vozača osobnog vozila vukovarskih registracijskih oznaka. Naime, vozač je pod utjecajem alkohola upravljao navedenim vozilom izazvao prometnu nesreću prešavši na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te je udario u teretno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji slovenski državljanin.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona i sigurnosti prometa na cestama.

 

error: Content is protected !!