Provjerite program: Kolovoz u Vrbnik donosi niz vrućih ljetnih noći pod zvjezdanim nebom

Foto: Iz arhive Vrbničkih vidika

Za sam kraj kolovoza, 26. i 27. kolovoza rezervirani su za Dane vina, koji obuhvaćaju Vrbnik Wine Walk, Vrbnik Wine&Bike Night, Pet lica Kvarnerskih vina i, po prvi puta, utrku Vrbnik Wine Run

Kolovoz u Vrbnik donosi novi niz vrućih ljetnih večeri s bogatim programom koji se sjajno uklapa u vjekovni ambijent ovog posebnog otočnog gradića nad morem, kao i okolnih mjesta u njegovom okruženju.

U vrhunac turističke sezone Općina Vrbnik će uploviti na jedrima dua Alena Brentinija na Trgu sv. Ivana 3. kolovoza te uz Dina Antonića koji 5. kolovoza stiže u Risiku, a subota 6. kolovoza rezervirana je pak za jedinstvena Vrbnička zvona.

Na Trgu Škujica ususret blagdanu Velike Gospe “Vrbnička zvona” će upaliti svoju petu glazbeno-scensku svjećicu još jednoga atraktivnog programa umjetnosti, glazbe i plesa. Kroz ovogodišnju priču publiku će voditi ribar Gašpar koji će, skupa s umjetnicima, gledateljima podariti pregršt glazbenih uspješnica. Na popisu izvođača su višestruko nagrađivana pjevačica Vivien Galletta, tenor izuzetnog interpretacijskog nastupa Voljen Grbac, ansambl koji nakon Ohrida i Skoplja dolazi u Vrbnik, a čine ga mažoretkinje i puhački orkestar grada Vrbovca. Svoje umijeće muziciranja s publikom će podijeliti i jedan od najistaknutijih hrvatskih pijanista srednje generacije, Vladimir Babin.

Duet dva tenora, ribara Gašpara (Jerko Kovačić) i kazališnog umjetnika Grbca, bit će još jedna od atrakcija večeri koju uz vrhunsko ozvučenje i svjetlo (Novi zvuk) oblikuje autor “Vrbničkih zvona” Vjeko Kušan.

Među manifestacijama koje valja izdvojiti su i Vrbenske užance, koje će na jedan dan Vrbnik i sve njegove mještane i goste vratiti u neka davno prošla vremena.

Nedjelja, 14. kolovoza trenutak je u kojem će Vrbnik iznova udahnuti duh starine i to kroz pjesmu, ples, humor, autohtonu gastronomiju i uprizorenje starih običaja.

“Vrbnikom taj dan odzvanja pjesma kumpanij, kanturic i klape, čuju se sopeli, tambure i harmonike, vidi se autohtoni vrbenski tanec, vrbensku nošnju, autohtonu vrbensku kuću, te prikaze tradicionalnog načina života kroz različite aktivnosti koje prezentiraju ženi, muži, dica, sopci, tancuri, mladići i divojki, mali i veli, a sve uz bogatu kostimografiju i scenografiju pripremljenu od sačuvanih originalnih starinskih predmeta”, ističe direktorica TZO Vrbnik Sanja Polonijo.

“Vrbenske užance je manifestacija koju Vrbničko kulturno društvo Frankopan organizira već osmi put uz potporu Općine Vrbnik, TZO Vrbnik i gotovo svih vrbničkih poduzetnika. Cilj je već prve godine bio postignut, a to je okupiti što veći broj entuzijasta i zaljubljenika u vrbničku baštinu i starinu koji će svim posjetiteljima pružiti nezaboravan povratak u prošlost. Ovom prilikom pozivamo sve posjetitelje da prošeću Vrbnikom, i da uživaju zajedno s nama”, ističe direktorica Turističke zajednice Općine Vrbnik.

Sam kraj kolovoza, 26. i 27. kolovoza rezervirani su za Dane vina, koji obuhvaćaju Vrbnik Wine Walk, Vrbnik Wine&Bike Night, Pet lica Kvarnerskih vina i, po prvi puta, utrku Vrbnik Wine Run.

Ova 16 kilometara duga utrka koja natjecatelje vodi kroz divan Vrbnički krajolik održat će se u subotu, 27.08. s početkom u 9:30 sati. Staza je mješovitog karaktera pa se dio trči po asfaltu, dio po čvrstom makadamu s pogledom na more, a zatim kroz divne šumske puteve prema Kaštelu Gradec. Za kraj, natjecatelji će protrčati kroz vrbničke vinograde uz same čokote loze.

“Dani vina u Vrbniku održavaju se kontinuirano od 2004. godine, a karakterizira ih odlična ponuda lokalnih vina uz gostovanje vinara iz Osječko-baranjske županije. Na mnogobrojnim štandovima uz vina, posjetiteljima će se nuditi širok izbor jestivih autohtonih proizvoda. Program smo upotpunili sadržajima na temu vina i raznovrsnim zabavnim programom kako bi gosti mogli uživati svim čulima. Uz TZO Vrbnik i Općinu Vrbnik svoj doprinos manifestaciji dali su i svi vrbnički vinari članovi udruge Vina Kvarnera”, kaže Sanja Polonijo.

Više informacija u vezi utrke i prijave potražite OVDJE, a cjelokupan program i svi detalji programa dostupni su OVDJE.

error: Content is protected !!