Proljetni predah u Malinskoj uz niz programa, događanja i radionica

Kroz boravak u prirodi moći ćete saznati više o povijesti i tradiciji ovog kraja, te uživati u mirisima i okusima lokalne gastronomije

Udahnite proljeće u Malinskoj i otkrijte čari prirodnih ljepota i posebnosti šuma Dubašnice, kroz niz programa i događanja u travnju i svibnju. Kroz boravak u prirodi moći ćete saznati više o povijesti i tradiciji ovog kraja, te uživati u mirisima i okusima lokalne gastronomije. Neke od specijaliteta svi zainteresirani dobit će priliku naučiti pripremati sami.

Dodatne informacije i rezervacije moguće su u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak.

PROGRAM:

PETAK, 12.04., 19.04., 26.04., 03.05.
18 h Glagoljska kaligrafija uz svijeće i vino (Interpretacijski Centar DUBoak) – radionica pisanja glagoljice tintom i perom uz jedinstven ugođaj i degustaciju otočkog vina.
Trajanje radionice: 1:30h

SUBOTA, 13.04., 20.04., 27.04., 04.05.
9h „Drmun – krčki fenomen“
Vođena interpretacijska šetnja koja vodi stazama sjenovite hrastove šume prošarane stoljetnim suhozidima i priča priču o minulim vremenima kada je šuma bila temelj otočnog gospodarskog i duhovnog života. U sklopu šetnje uključen je razgled Interpretacijskog centra “DUBoak“.
Trajanje šetnje: 2h

16 h Radionica izrade šurlica
Naučite izraditi najpoznatije bodulsko jelo – ručno rađenu tjesteninu otoka Krka koja se i danas priprema za važne prigode te je dio tradicije svake krčke obitelji.
Trajanje radionice: 45 min

17 – 21 h „Okusi otoka Krka“ – prezentacija domaćih otočkih proizvoda, radionica vezivanja mornarskih čvorova i prikaz soljenja ribe na tradicionalan način uz zabavni glazbeni program

NEDJELJA, 14.04., 21.04., 28.04., 05.05.
10h “Cickini i Sršić” – vođena interpretacijska šetnja do napuštenog sela Sršić I arheološkog lokaliteta Cickini, značajnog za kasnu antiku i rano doba kršćanstva na otoku Krku. Nakon lokaliteta posjetiti ćemo arheološku zbirku Cickini sa vrijednim ostacima istoimenog nalazišta.
Trajanje šetnje: 2 h

error: Content is protected !!