Projekt Krk Food Story & E bike Krk dobitnik nacionalne godišnje nagrade Simply the Best

TZ-u otoka Krka bit će uručena  i nagrada u istoj kategoriji za gastronomsku knjigu „50 delicija zlatnog otoka Krka“, koju je TZ otoka Krka radila i uređivala s 19 ugostitelja i hotelijera otoka Krka

Projekt Krk Food Story & E bike Krk dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, u kategoriji „Novi projekti u turizmu“.

Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuje UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrada će TZ otoka Krka biti uručena u srijedu, 24.11.2021., u hotelu Katarina u Selcu, na prigodnoj svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje 22. burze PUT, koja se održava od 23. do 25.11.2021.

Samo dan ranije, 23.11.2021., na prigodnom programu za 2020. godinu (koja je zbog Covid-a 19 prebačena u 2021. godinu), TZ-u otoka Krka bit će uručena nagrada u istoj kategoriji za gastronomsku knjigu „50 delicija zlatnog otoka Krka“, koju je TZ otoka Krka radila i uređivala s 19 ugostitelja i hotelijera otoka Krka i koja je, kao vrijedan i originalan suvenir otoka Krka, sve više tražena.

Krk Food Story & E Bike Krk je projekt koji objedinjuje aktivan odmor i bogatu gastronomiju otoka Krka, a zajednički su ga organizirale i provele turističke zajednice na otoku Krku, poduzeće Abisal – Gastronaut i tvrtka Ponikve eko otok Krk. U projekt su, u 2021. godini, bila uključena 32 ugostiteljska objekta na otoku Krku. Važno je istaknuti da se na otoku Krku i ove godine vodilo računa da se razvija održivi i odgovorni turizam te stavlja naglasak na eko programe i edukaciju, kao izuzetno bitan dio brendiranja otoka Krka kao eko destinacije.

U programu Krk Food Story & E Bike Krk, kroz svibanj i lipanj 2021. godine i u suradnji s 32 restorana otoka Krka, bilo je ponuđeno 150 specijaliteta prepunih delicija koje su gastronomima bile dovoljan razlog za posjet otoku Krku.

Među ponuđenima, našli su se i morski pršut, šurlice s kvarnerskim škampima, salata od bifteka i ovčjeg sira, pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira, janjeće sarmice, grilani krakovi hobotnice te još puno delicija koje su ugostitelji pripremali i imali u ponudi i nakon završetka kampanje.

Da bi doživljaj bio potpun pobrinula se tvrtka Ponikve Eko otok Krk koja je na raspolaganje stavila 80-tak električnih bicikala, umreženih kroz općine i grad Krk u jednu cjelinu, tako omogućujući njihovo korištenje na cijelom otoku.

Program Krk Bike Story & E Bike Krk realiziran je u suradnji s TZ otoka Krka, lokalnim TZ-ovima TZG Krka, TZO Omišalj, TZO Malinska-Dubašnica, TZO Punat, TZO Baška, TZO Dobrinj i TZO Vrbnik, poduzećima Abisal i Gastronaut, Ponikve Eko otok Krk i 32 ugostitelja

error: Content is protected !!