Prijem za sudionice Međunarodnog šahovskog turnira “Cvijet Mediterana”

Ova manifestacija, osim šahovskog turnira, sadržava cjelogodišnju promidžbu ženskog šaha s međunarodnim skupovima na kojima se unapređuje sustav rada u ženskom šahu te ostvaruje suradnja i organizacija međunarodnih priredbi uz usavršavanje šahistica 

U organizaciji Šahovskog kluba “Draga” iz Rijeke i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, održava se 24. međunarodna ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana”.

I ove godine, termin održavanja turnira je u tjednu kada se obilježava Međunarodni dan žena čime se potiče jaču afirmaciju i ravnopravnost žena u sportu i društvu općenito. Ova manifestacija, osim šahovskog turnira, sadržava cjelogodišnju promidžbu ženskog šaha s međunarodnim skupovima na kojima se unapređuje sustav rada u ženskom šahu te ostvaruje suradnja i organizacija međunarodnih priredbi uz usavršavanje šahistica kroz rad u kampovima i ligaškim natjecanjima za žene.

Na prijemu za sve sudionice i organizatore održanom u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, zamjenik župana Petar Mamula rekao je kako ovaj turnir ima dugu tradiciju i to u tjednu u kojem se obilježava Dan žena te uputio čestitke za ovaj važan međunarodni praznik. “Svaki dan je Dan žena, danas samo dijelimo cvijeće”, poručio je zamjenik Mamula te se posebno zahvali majci koja ga je naučila igrati šah.

Čestitkama ženama za njihov praznik pridružio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović te Ivan Mandekić, direktor turnira i predsjednik Šahovskog saveza PGŽ. Prijemu je u ime Primorsko-goranske županije prisustvovala i resorna pročelnica Sonja Šišić.

 

error: Content is protected !!