Prijem za karatistice Nikolinu Golomboš i Emu Sgardelli nakon sportskih uspjeha na EP-u Gruziji

Zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović održali su u Salonu Grada Rijeke prijem za Nikolinu Golomboš i Emu Sgardelli koje su na EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Gruziji osvojile zlatnu odnosno brončanu medalju.

Prijemu su prisustvovali i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante, predsjednik KK TAD Miroljub Berak, predsjednik Riječkog karate saveza Vladimir Cvjetan, glavni tajnik u Riječkom karate savezu i trener Rene Pernuš te Ivana Bebek Bašić, trenerica Eme Sgardelli.

Na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Tbilisi, Gruzija, Nikolina Golomboš osvojila je naslov prvakinje Europe u kategoriji mlađih seniorki +68 kg. U finalnom meču pobijedila je Turkinju Zeynu Gaballu s 9:4 i zasluženo osvojila zlatnu medalju. Ova medalja prva joj je europska zlatna, a u svojoj kolekciji Nikolina ima i europsko juniorsko srebro iz Praga 2022. godine. Ema Sgardelli je u finalnom meču kategorije -50 kg uvjerljivo pobijedila Španjolku Mareiju Vizuete Olivenzu rezultatom 5:1. Ovo je ujedno treće europsko prvenstvu s kojeg se Ema vraća s medaljom.

Zamjenica župana Marina Medarić je, čestitajući na ostvarenim rezultatima, kazala kako je Hrvatska mala zemlja koja ima vrhunske sportaše. Uputila je veliku zahvalu kako sportašima tako i svima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu, od trenera do kluba.

Gradonačelnik Marko Filipović naglasio je kako njihov uspjeh doprinosi promicanju riječkog sporta kako na razini Hrvatske tako i na svjetskom nivou.

„Uspjesi riječkih sportaša su veliki, a godina je tek počela. Karate u Rijeci je sport koji niže uspjehe, osvajanjem ovih medalja ispunili ste nas ponosom. Mi ćemo se truditi kroz aktivnosti usmjerene prema sportu još više poticati mlade da se bave sportom, posebice karateom. Neka vaša postignuća budu uzor mladima kada budu birali sport kojim će se baviti“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Ema Sgardelli je kazala kako joj je žao što nije uspjela osvojiti zlato, naglasivši da su se dobro pripremili i bila je spremna, no na žalost malo joj je nedostajalo. Ovo joj je četvrta medalja u nizu što je potvrda da cijeli tim koji radi s njom, dobro radi. Podsjetimo, Ema je osvojila i županijsku nagradu u sportu za 2022. i 2023. godinu temeljem ostvarenih vrhunskih rezultata.

Nikolina Golomboš je kazala kako je prije godine osvojila srebro, a prošle je imala loš početak i izgubila već u prvom krugu. Zato je ove godine uložila jako puno truda u pripreme. Nije očekivala da će osvojiti medalju, ali bila je spremna dati sve.

Predsjednik Riječkog karate saveza Vladimir Cvjetan kazao je kako Riječki karate savez ima osam klubova s preko 1000 članova i vodi čitav niz aktivnosti za razvoj tog sporta. Izdvojio je Ligu mladih u kojoj se natječe 250 natjecatelja. Cvjetan je naglasio i važnost stručnog rada, pa tako Savez ima 25 stručnih trenera i 18 sudaca, većinom mladih od kojih pojedini imaju svjetsku a drugi europsku licencu.

error: Content is protected !!