Prelijepa gesta klape Vejanke: Pjesmom uljepšale dan stanarima doma Mali Kartec

“Balkoni doma za starije petak uvečer su svjetlili više nego inače, prozori stacionara bili su širom otvoreni, a srca primatelja nisu ni svjesna koliko su ispunila srca darivatelja!”

Članice ženske klape Vejanke prošloga su tjedna, potaknute inicijativom Vijeća HBK za život i obitelj “Zagrlimo starije pjesmom”, upravo pjesmom obradovale brojne korisnike doma za starije osobe “Mali Kartec” u Krku. Kratak program koji su pripremile ispunio je srce ne samo publike, nego i samih Vejanki, koje su na svom FB profilu u emotivnom postu podijelile svoje dojmove.

“Prizor gdje mi gledamo u svoju budućnost, dok se istovremeno oni prisjećaju svoje mladosti zaista je jedan veliki blagoslov!
Ti isti stariji su nas u mnogome zadužili i ovo je najmanje što smo mogle učiniti za njih. U ovim teškim vremenima, na svom zalasku života bilo je jako dirljivo i za srce upečatljivo vidjeti i osjetiti koliko su naši stariji potrebni svježine, radosti i blizine drugoga!

U istoj večeri bila nam je i iznimna čast boraviti u društvu i našeg duhovnog pisca gosp. Stjepana Lice i njegove supruge.

Repertoarom tradicionalnih klapskih napjeva kao i klapskim obradama najpoznatijih hrvatskih glazbenih umjetnika sat vremena petka navečer nastojale smo naše starije makar glazbeno zagrliti! Zahvalne za veliku podršku i organizaciju vlč. Antona Peranića koji brine za duhovni život štićenika ujedno zahvaljujemo i Uredu za život i obitelj pri HBK na čelu s gosp. Petrom-Krešimirom Hodžićem kod kojeg smo isto naišle na razumijevanje i ohrabrenje za sudjelovanje u inicijativi!

Balkoni doma za starije petak uvečer su svjetlili više nego inače, prozori stacionara bili su širom otvoreni, a srca primatelja nisu ni svjesna koliko su ispunila srca darivatelja!

Ono što sigurno možemo posvjedočiti jest istinitost one narodne ‘tko daje, stostruko prima!’

Zajednički otpjevanim pjesmama Čuj nas, Majko i Krist na žalu oprostili smo se dugim pozdravima s nadom da ova inicijativa preraste u tradiciju, kao i da ova gesta bude motiv i ostalim mlađim naraštajima da na ljubav i požrtvovnost svojih starijih uzvrate ljubavlju i zahvalnošću! Ovaj ‘glazbeni zagrljaj’ upisan je i čvrsto utisnut u svaku od nas, a želimo vjerovati barem u jednu dušu koja nas je te večeri slušala!

Kako je rekla i Majka Tereza: ‘Ne možemo možda činiti velike stvari, ali možemo činiti male stvari s velikom ljubavi!'”

error: Content is protected !!