Potpisan ugovor: U Njivicama će se graditi POS stanovi

Općina Omišalj je odradila prilično zahtjevnu i dugotrajnu proceduru po pitanju prostorno-planske dokumentacije, odnosno izmijenili smo Urbanistički plan uređenja naselja Njivice, predvidjevši ondje mogućnost izgradnje do čak 30 stanova

Ovog ponedjeljka, 24. travnja 2023., Općina Omišalj i Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) potpisali su u Omišlju Predugovor o međusobnim pravima i obavezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje i Ugovor o prijenosu prava vlasništva.

Ova dva važna dokumenta potpisali su načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović i direktor APN-a Dragan Hristov uz nazočnost pomoćnice direktora APN-a Josipe Tokić, predsjednice Općinskog vijeća Dunje Mihelec, vijećnika Maura Justića te službenika iz Upravnog odjela Općine Omišalj.

Predugovorom se utvrdila spremnost Općine i APN-a za izgradnju građevine prema Programu POS-a, a Ugovorom se na APN prenijelo pravo vlasništva građevinskog zemljišta ukupne površine oko 3,5 tisuće m² na kojem će se u skorijoj budućnosti graditi POS stanovi. Na APN-u je sada da izradi projektni zadatak, provede postupak nabave za odabir projektanta, a potom i postupak nabave za odabir izvođača i nadzora. Općina Omišalj, osim što je osigurala zemljište, osigurat će i svu komunalnu infrastrukturu te će podmiriti troškove komunalnog doprinosa.

Cilj uključenja Općine Omišalj u program POS-a je da se stanovnicima Omišlja i Njivica omogući zadovoljavanje stambenih potreba ili pak poboljšanje kvalitete njihova stanovanja izgradnjom novih stanova uz mogućnost kupnje, i to po pristupačnijim cijenama i uvjetima od onih tržišnih, kako u pogledu kamata po kreditima tako i rokova otplate. Ovo je drugi put da se Općina uključila u ovaj program. Naime, 2004. godine dovršena je izgradnja dvije zgrade u Omišlju u koje je tada uselilo 12 obitelji.

Općina Omišalj je odradila prilično zahtjevnu i dugotrajnu proceduru po pitanju prostorno-planske dokumentacije, odnosno izmijenili smo Urbanistički plan uređenja naselja Njivice, predvidjevši ondje mogućnost izgradnje do čak 30 stanova. Koliko će ih se u konačnici graditi, pokazat će postupci koje će sad voditi ova Agencija – istaknula je načelnica Mirela Ahmetović.

Direktor APN-a Dragan Hristov naglasio je da je u Programu društveno poticane stanogradnje do sad izgrađeno više od 8,5 tisuća stanova u vrijednosti od čak 600 milijuna eura, a samo na području PGŽ takva je gradnja realizirana na 15 lokacija te je izgrađeno i useljeno 646 stanova.

Nakon potpisivanja ovih dokumenata predstavnici Općine Omišalj i APN-a obišli su lokaciju u Njivicama na kojoj će se graditi zgrada.

error: Content is protected !!