Potpisan sporazum o sufinanciranju nabave vatrogasnih vozila za PVZ otoka Krka i DVD-a Njivice

„Imamo jedan od najopremljenijih sustava vatrogastva u Primorsko-goranskoj županiji, jednu od najboljih javnih vatrogasnih postaja u koju se kontinuirano ulaže i ovim činom Općina Omišalj i Grad Krk pokazali su visoku osjetljivost za sigurnost svojih građana i njihove imovine“, rekao je Vasilić

Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i predsjednik PVZ otoka Krka Mario Udina potpisali su Sporazum o sufinanciranju nabave vatrogasnih vozila za Područnu vatrogasnu zajednicu otoka Krka i Dobrovoljno vatrogasno društvo Njivice.

Radi se o prvom ugovoru iz fonda Primorsko-goranske županije vrijedan 530 tisuća eura, a koji je PGŽ osigurala putem Vatrogasne zajednice PGŽ s ciljem osiguravanja vozila za pet požarnih područja županije, na otocima Krk, Rab, Cres i Lošinj te u Rijeci.

Načelnica Ahmetović i gradonačelnik Vasilić složili su se da ulagati u vatrogastvo i sustav vatrogasne zajednice treba onda kada je stanje najbolje, kada ne gori i kad je mirno.

„Imamo jedan od najopremljenijih sustava vatrogastva u Primorsko-goranskoj županiji, jednu od najboljih javnih vatrogasnih postaja u koju se kontinuirano ulaže i ovim činom Općina Omišalj i Grad Krk pokazali su visoku osjetljivost za sigurnost svojih građana i njihove imovine“, rekao je Vasilić.

Današnjem potpisivanju koje je upriličeno u zgradi Općine Omišalj nazočili su zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine PGŽ Ermina Duraj.

Zamjenik Braut istaknuo je kvalitetnu suradnju vatrogasaca s Primorsko-goranskom županijom te zahvalio Gradu Krku i Općini Omišalj na prepoznavanju važnosti ovog projekta.

„Nužno je održavati razinu tehničke opremljenosti vatrogasaca u skladu sa izazovima 21. stoljeća. Vatrogasci imaju i niz drugih odgovornosti te su najčešće oni koji prvi reagiraju u izvanrednim situacijama. Svi moramo biti svjesni da vatrogascima ne trebaju samo vozila već i poligoni za vježbu te niz druge specijalizirane opreme kako bi naši građani bili sigurni“, kazao je Braut.

Pročelnica Duraj izrazila je vjeru da će i ostala požarna područja Cres, Lošinj i Rab, uz dva vozila koja se nabavljaju za JVP Rijeku, uskoro biti u ovoj fazi potpisivanja ugovora te da ćemo do kraja godine imati sva vozila.

Vrijednost nabave dva vozila je 672.625 eura pri čemu Grad Krk sudjeluje s iznosom od 251.500, a Općina Omišalj s iznosom od 228.625,00 eura, dok su ostatak sufinancirale Primorsko-goranska županija, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije i sama Područna vatrogasna zajednica otoka Krka. Riječ je o jednoj autocisterni koja će biti na raspolaganju Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Krka te kombinirano vozilo koje će koristiti DVD Omišalj, a sama vozila bit će dopremljena za otprilike godinu dana.

Potpisivanju su nazočili i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Goran Grubišić, iz Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš i zapovjednik Mladen Šćulac, iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Njivice predsjednik Ivan Šamanić i zapovjednik Robert Renka te vijećnik Općine Omišalj Marin Bubanj.

error: Content is protected !!