Područna škola Baška zbog više oboljelih učenika danas prelazi na online nastavu

Svima nam je želja da se do zimskih praznika ponovo okupimo u školi! Zato molimo zdrave da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a oboljelima želimo što blaži tijek bolesti!”, poručili su djelatnici PŠ Baška

Zbog pojave koronavirusa među učenicima PŠ Baška, bašćanski školarci od danas su prešli na online način rada.

“Nažalost imamo ne baš lijepe vijesti za vas. U 6. i 7. razredu pojavilo se nekoliko pozitivnih učenika te zbog toga cijeli razredi ostaju u samoizolaciji. Budući da su učenici bili u kontaktu s učenicima ostalih razreda (obitelj, vožnja busom…), kako bismo izbjegli scenarij brzog širenja među djecom i u njihovim obiteljima, u dogovoru s epidemiologinjom, ravnateljem, Stožerom CZ Općine Baška te Primorsko-goranskom županijom, od ponedjeljka (7. prosinca) prelazimo na online nastavu”, objavljeno je na stranicama škole.

Kako je navedeno, iako će se nastava odvijati u online obliku, za sada nema potrebe za samoizolaciju učenika ostalih razreda, sve do eventualne pojave simptoma. Dakle, djeca smiju izlaziti i boraviti na zraku, no ostaje preporuka izbjegavanja okupljanja većeg broja djece.

“Nastojte zadržati što manji broj aktivnih kontakata (braća, sestre, najbolji prijatelji). Ostanite u redovitom kontaktu s razrednicima svoje djece te im javite ukoliko kod njih dođe do promjene zdravstvenog statusa. Svima nam je želja da se do zimskih praznika ponovo okupimo u školi! Zato molimo zdrave da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a oboljelima želimo što blaži tijek bolesti!”, poručili su djelatnici PŠ Baška.

error: Content is protected !!