Počinju glazbene i plesne MOOK radionice u Milohnićima i Dražicama

Udruga Muzika u koracima i ove jeseni starta s nizom od čak deset raznolikih radionica za sve generacije, a koje će se održavati u Milohnićima na otoku Krku te u Dražicama.

“Najveći profesionalci vodit će vas kroz svijet muzike, pružajući vam priliku da usvojite vještine iz različitih glazbenih instrumenata: gitara, klavir, mandolina, harmonika, bubnjevi, ukulele, ali i glasa, za kojeg će mnogi reći da je najljepši instrument. Svoj glas moći ćete vježbati kroz radionicu modernog pjevanja. Nije nam važno jeste li početnik ili iskusni glazbenik, ove radionice prilika su da unaprijedite svoj talent i svoje znanje”, kažu iz udruge.

Music Star(t) – uvod u glazbu za najmlađe
Pored ranije spomenutih radionica, na Krk i Jelenje stiže nešto sasvim novo – radionica posvećena najmlađim glazbenim entuzijastima. Music Star(t) će mališane povesti u ovaj magični prostor zvuka, upoznati ih s osnovnim glazbenim pojmovima kroz različite aktivnosti i sadržaje te, najvažnije, kroz igru. Korištenje glazbe u ranom djetinjstvu potiče cjeloviti razvoj, a ljubav prema glazbi ostaje s čovjekom cijeli život.

Za sve generacije
Mentori udruge ističu: “Svatko može kvalitetno i aktivno razvijati vlastite vještine i interese ako mu se pristupi kroz holistički pristup obrazovanju i to implementacijom sadržaja iz različitih područja. Svaki naš program individualiziran je prema afinitetima, kompetencijama i sposobnostima svakog polaznika“. Upravo ova vizija stoji iza svih radionica, uključujući i radionicu Nikad nije kasno koja je osmišljena za naše odrasle sugrađane. Bez obzira na vaše godine, nikada nije kasno da istražite, prigrlite i izrazite svoj glazbeni potencijal”.

Zapleši s nama!
“Pored satova kojima ćete uvježbavati svoj glas, prste i uši, tu su i satovi kojima ćete pokrenuti svaki mišić u svome tijelu. Plesna radionica Plešem namijenjena je svim pojedincima koji žele plesati, nevažno jesu li već plesali ili se s plesom susreću prvi put. Predznanje iz baleta ili neke druge vrste plesa nije potrebno, a cilj nam je upoznati polaznika/polaznicu s baletnom umjetnošću i osnovama klasičnog baleta”, kažu iz udruge.

Plesna radionica Baletna čarolija namijenjena je djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta. Cilj radionice je približiti djeci svijet baletne umjetnosti kroz osnovne kombinacije različitih plesnih oblika. Prilagođenim programom polaznici stječu radne navike i disciplinu te razvijaju plesne i glazbene vještine. Polaznici ove radionice razvijaju svijest o sebi i drugima. Uče biti dio grupe i kako funkcionirati u grupi u kojoj su svi različiti, a dio jedne cjeline.

Na baletnu će umjetnost potpuni naglasak biti stavljen kroz radionicu Koraci u muzici koja svojim polaznicima za cilj ima približiti baletnu umjetnost. Usvajanjem klasičnog baleta uče se posebni baletni koraci koji predstavljaju „abecedu“ baleta. Svaki korak/pokret ima svoje ime na francuskom jeziku. Savladavanjem baletnih koraka polaznici stječu sposobnosti samostalnog kreiranja malih plesnih kombinacija na glazbenu pratnju.

Pokreni se uz glazbu by Tina Bajčić
Ova radionica sastoji se od tri programa: Muzika kroz korake elana (18+), Nikad nije kasno za vitalnost (60+) te Jaki izvana – jači iznutra (18+). Sve tri radionice, raznolike po prirodi i namijenjene različitim osobnostima, učinit će vas jačima, vitalnijima, savjesnijima i zadovoljnijima.

Velika najava: Međunarodno gitarističko natjecanje
Glazbeni kamp koji će se odviti na proljeće, od 1. do 7. travnja 2024. u Puntu, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Punat, donosi prvo Međunarodno gitarističko natjecanje koje će se održati 5. i 6. travnja 2024.

“Ovogodišnji glazbeni kamp protekao je u odličnoj atmosferi, a brojni polaznici iz cijele Hrvatske uživali su na različitim radionicama, u sjajnim sadržajima, s izvrsnim mentorima. S ponosom stoga najavljujemo i naredni kamp koji će biti sadržajno još bogatiji i koji donosi Međunarodno gitarističko natjecanje”, kažu iz udruge.

Više informacija oko prijava, mjesta održavanja, termina i cijena dostupno je na mrežnoj stranici udruge www.muzikaukoracima.hr.

error: Content is protected !!