Počinio je 11 provala i krađa po Krku, sada je uhvaćen u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Osumnjičeni 27-godišnjak je u proteklom razdoblju bio u bijegu i nedostupan policiji do jučerašnjeg dana kada su ga na području Vukovarsko-srijemske županije pronašli i uhitili policijski službenici

U nastavku kriminalističkog istraživanja krčke policije kazneno su prijavljena dvojica hrvatskih državljana, starosti 26 i 27 godina, zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Sumnjiče se da su u razdoblju od 1. rujna 2021. pa do 11. siječnja ove godine, provalili u kuću za odmor na području Šila iz koje su otuđili dva akumulatora, kao i dva pretvarača električne energije te druge predmete. Time su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina oštetili za najmanje sedam tisuća kuna. Osim toga, istraživanjem je utvrđeno kako su u spomenutom razdoblju na istom području provalili u još deset vikendica iz kojih su otuđili različiti alat, uređaje za domaćinstvo, akumulatore i druge predmete vrijednosti najmanje 50 000 kuna, a na štetu više hrvatskih državljana. Dio otuđenih predmeta je pronađeno tijekom istraživanja i bit će vraćeni vlasnicima.

Osumnjičeni 27-godišnjak je u proteklom razdoblju bio u bijegu i nedostupan policiji do jučerašnjeg dana kada su ga na području Vukovarsko-srijemske županije pronašli i uhitili policijski službenici te prepratili na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Krk.

Završetkom istraživanja protiv obojice osumnjičenika su podnesene kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu za navedenih 11 kaznenih djela, a 27-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!