PGŽ: Održan radni sastanak s predstavnicima Zavoda za prostorni razvoj RH

Sustav ePlanova je dio modula Informacijskog sustava prostornog uređenja koje će u izradi planova koristiti stručni izrađivači planova, a kroz ovaj modul će svi prostorni planovi u Hrvatskoj bit izrađeni i prikazani na unificiran i standardiziran način

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije Adam Butigan sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, ravnateljem Zavoda za prostorni razvoj Republike Hrvatske Bojanom Linardićem i dr. sc. Ivanom Landekom, načelnikom Sektora za prostorne podatke, kartografiku i geoinformatičku podršku.

Na sastanku se raspravljalo o uvođenju sustava ePlanova odnosno izradi prostornih planova nove generacije, kao i o zajedničkim poslovima Zavoda za prostorni razvoj i Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. Sustav ePlanova je dio modula Informacijskog sustava prostornog uređenja koje će u izradi planova koristiti stručni izrađivači planova, a kroz ovaj modul će svi prostorni planovi u Hrvatskoj bit izrađeni i prikazani na unificiran i standardiziran način.

Uz zahvale na dobrodošlici, ravnatelj Linardić istaknuo je da se na uvođenju ePlanova intenzivno radi te je u cilju bolje koordinacije i komunikacije pri implementaciji, organiziran obilazak županijskih zavoda za prostorno uređenje. Ravnatelj Linardić informirao je predstavnike Zavoda i o pripremi izrade novog Državnog plana prostornog razvoja smanjenog obujma te o tijeku izrade Prostornog plana isključivog gospodarskog pojasa.

Ravnatelj Butigan je informirao kolege iz državnog zavoda o tijeku 4. izmjena i dopuna Prostornog plana Primorsko-goranske županije te o pripremama za izradi Izvješća o stanju u prostoru 2020-2024. godine. Također je istaknuo da je krajem veljače imenovan novi pročelnik županijskog UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Sanjin Vranković, koji je proračunski nadležan za praćenje JU Zavoda i JU Prirode.

Novi radni susret zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija najavljen je za sredinu travnja u Šibeniku u okviru stručne konferencije Informacijskog sustava prostornoga uređenja (ISPU).

error: Content is protected !!