Panel rasprava: “Može li Hrvatska bez turizma?”

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci održan je panel “Može li Hrvatska bez turizma?” na kojem je prisutne uvodno pozdravio župan Zlatko Komadina.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo početkom turističke sezone naglasivši važnost određivanja smjera u kojem turizam treba razvijati. “Možemo biti vrlo zadovoljni s najavom još jedne, po svemu sudeći rekordne turističke sezone, ali ipak svjesni činjenice da su rekordne sezone koje nižemo posljednjih godina sve tanje, stoga je neophodno odrediti smjer u kojem bi turizam trebalo razvijati. Iako je naša regija u samom vrhu po prinosima od turizma u Republici Hrvatskoj, dobro je što to nije jedini oslonac gospodarstva na našem području.”

Posebno se zahvalio domaćinu na organizaciji skupa i činjenici da je jedan od ključnih centara za obuku kadrova u hotelijerstvu i turizmu na kojima se oslanja ova djelatnost, ne samo u Primorsko-goranskoj županiji već i cijeloj državi.

Prisutne su, uz župana Komadinu pozdravili dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva pri Ministarstvu turizma i sporta Robert Pende te gradonačelnik grada Opatije Fernando Kirigin koji je uz člana Uprave ACI Marine Joispa Ostrogovića, Bernarda Zanzerovića iz Udruge poduzetnika, doc.dr.sc. Katarine Bačić iz Hrvatskog društva ekonomista i prof.dr.sc. Dore Smolčić Jurdana s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sudjelovao u samom Panelu. Događanje je organiziralo Hrvatsko društvo ekonomista i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

error: Content is protected !!